Dramatičan meč

Benčić u finalu ženskog dijela teniskog turnira

belinda benčić
REUTERS
29.07.2021.
u 13:32

Švicarska tenisačica Belinda Benčić izborila je plasman u finale olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u prvom polufinalnom susretu pobijedila Kazahstanku Elenu Rybakinu sa 7-6 (2), 4-6, 6-3.

Švicarka slovačkih korijena je do pobjede stigla nakon dva sata i 46 minute igre.

Rybakina je u prvom setu vodila sa 5-2, imala je i pet set lopti, no set je otišao na švicarsku stranu. Benčić je vratila izgubljeni servis, a potom u trinaestoj igri dobila prvi set.

U drugom setu je Kazahstanka povela 2-0, Benčić se odmah vratila izjednačivši na 2-2, no Ribakova je napravila još jedan break i set je otišao na stranu 20. tenisačice svijeta.

U odlučujućem, trećem seti gledali smo pravu dramu. Čak pet puta su tenisačice gubile svoj servis, a na koncu je 12. tenisačica svijeta bila bolja izborivši pobjedu.

Švicarska tenisačica će u finalu igrati protiv pobjednice susreta između Ukrajinke Eline Svitoline i Čehinje Markete Vondrušove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije