BUNDESLIGA

Bayern po deveti put uzastopno prvak Njemačke, osvojili 31. titulu u povijesti

08.05.2021.
u 17:41

Münchenski Bayern 31. put u klupskoj povijesti postao je prvak Njemačke, a oni su to službeno osigurali nakon pobjede Borussije Dortmund protiv drugoplasiranog Leipziga u meču 32. kola Bundeslige rezultatom 3:2.

Ovo je za Bayern deveta uzastopna titula prvaka Njemačke te su i ove sezone dokazali kako su potpuni vladari nogometa u ovoj državi, a posljednji put kada nisu bili prvaci bilo je 2012. godine kada je Borussija Dortmund dvije godine uzastopno osvajala nacionalno prvenstvo.

Što se tiče ove titule prvaka, Bayern je do trofeja stigao nakon što je Borussija Dortmund u sjajnom meču pobijedila Leipzig sa 3:2. Domaći tim je imao vodstvo od 2:0 golovima Reusa i Sancha, Leipzig se vratio golovima Klostermanna i Olma, no pobjedu Borusiji donio je Sacnho golom u 87. minuti.

Tako je Bayern tri utakmice do kraja prvenstva već stigao do titule prvaka, a oni će u subotu od 18:30 sati igrati svoj meč 32. kola protiv Borussije M'gladbach, no njihova prednost bez obzira na ishod tog meča dva kola prije kraja će biti minimalno sedam bodova.

Tako će trener Hansi Flick sa šampionskom titulom napustiti klupu ovog kluba, a podsjećamo, njega će na mjestu glavnog trenera Bayerna zamijeniti trener Leipziga Julian Nagelsmann.

U ostalim mečevima koji su odigrani u terminu od 15:30 sati Hoffenheim je nakon velikog preokreta pobijedio Schalke sa 4:2 dok je Wolfsburg na svom terenu sigurno slavio protiv Union Berlina sa 3:0.

Werder i Bayer Leverkusen su odigrali meč bez pobjednika, a danas se još igra i već pomenuti duel između Bayerna i Borussij M'gladbach.

 

Komentara 1

LU
lucio2
18:15 08.05.2021.

Devet puta uzastopce - kakva perverzija. Nema gore stvari za nogomet od ovih desetak klubova koji pokupuju sve i onda osvajaju titule. Najdraze mi je kad grdosije poput Bayerna ili Reala ispuse od manjih klubova...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije