DOBAR IZBOR?

Barcelona donijela odluku koja bi mogla odlučiti o sudbini Ivana Rakitića

Reuters/Pixsell
15.02.2019.
u 20:15

Otkada je Valverde sjeo na klupu Barcelone u ljeto 2017. godine Rakitić je igrač s najviše nastupa za Barcelonu

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde, koji je u petak produžio ugovor do ljeta 2020. godine, ponovio je na konferenciji za medije kako mu je hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić važan igrač što bi mogla biti dobra vijest za Rakitića koji od uprave traži povećanje plaće i obnovu ugovora.  

"Klub će napraviti potrebne korake kako bi Barcelona bila najbolji klub na svijetu i kako bismo imali najbolje nogometaše koje možemo imati, a Ivan nam je važan. Kao i ostali igrači koji obično igraju“, rekao je Valverde upitan hoće li uprava dati 30-godišnjem hrvatskom igraču novi ugovor.

Rakitić, kojem ugovor istječe u ljeto 2021. godine, od ljetošnjeg Svjetskog prvenstva traži povećanje plaće i produženje ugovora s Barcelonom, a klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu rekao je prošli tjedan kako će sjesti s njim i razgovarati kada klub bude imao financijsku mogućnost. Ranije je bio rekao kako će razgovarati iduće ljeto jer da klub za ovu sezonu već ima određen proračun kojeg ne može prekoračiti.

Dio španjolskih medija to je protumačio odbijanjem uprave da Rakitiću poveća plaću, a dodatni argument su našli u dovođenju 21-godišnjeg Frenkija de Jonga kojeg je Barcelona kupila prošlog mjeseca iz Ajaxa za 75 milijuna eura pa ga ondje ostavila na posudbi do kraja sezone.

Ostanak Valverdea, kojem je ugovor istjecao 30. lipnja, mogla bi biti dobra vijest za hrvatskog reprezentativca. Helena Condis, novinarka radijske postaje Cope koja izvještava o Barceloni, današnju Valverdeovu izjavu o Rakitiću smatra laganom potporom.

"Odluku je ostavio u rukama kluba, nije se htio previše izlagati. Ovo je bila jedna 'light' podrška", rekla je Condis u telefonskom razgovoru iz Barcelone neposredno nakon novinske konferencije.

Otkada je Valverde sjeo na klupu Barcelone u ljeto 2017. godine Rakitić je igrač s najviše nastupa za Barcelonu. On je sudjelovao u 89 utakmica, šest više od kapetana i najboljeg strijelca Lionela Messija. Valverde je nedavno rekao kako mu je Rakitić ključan te da ga želi u svojoj momčadi imati i iduće sezone čime je tada raspršio nagađanja oko mogućeg odlaska igrača s brojem 4 na leđima. Sam Rakitić je bio poručio da želi još puno godina nositi dres Katalonaca i da bi Valverde trebao ostati trener.

"Osjećam se dobro u Barceloni, svi me poštuju. Sve se dogodilo prirodno, već sam ranije rekao da postoji dobar odnos s klubom", rekao je Valverde.

"Klub mi je još ranije ponudio produženje ugovora no dali smo si vremena. S obzirom na to da imam dobar odnos s igračima odluka je bila lagana", dodao je.

Valverde je u svojoj prvoj sezoni s Barcelonom osvojio španjolsko prvenstvo, Kup i superkup, a sada u svojoj drugoj sezoni u prvenstvu ima šest više od drugoplasiranog Real Madrida. S Real Madridom će krajem ovog mjeseca igrati uzvratnu utakmicu polufinala Kupa nakon što je prvi susret u Barceloni završio 1-1. Najveći Barcelonin cilj ove sezone je osvajanje Lige prvaka koje je zadnji put osvojila 2015. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije