EUGENE

Atletika: Kerley istrčao najbolje vrijeme sezone na 100 m

24.06.2022.
u 08:46

Američki atletičar Fred Kerley ostvario je najbolji rezultat godine na 100 m koje je pretrčao za 9,83 sekundi na američkom prvenstvu u Eugeneu.

Olimpijski doprvak na 100 m s OI u Tokiju 2020. Kerley je u domaćim kvalifikacijama za SP koje se također održava u Eugeneu s vremenom 9,83 sekunde, nadmašio za dvije stotinke rezultat Kenijca Ferdinanda Omanyale (9,85) kojeg je postigao 7. svibnja u Nairobiju.

Najveće iznenađenje na američkim kvalifikacijama priredila je Sha'Carri Richardson, koja je ispala na 100 m u prvom pretkolu. Richardson, koja je prošle godine pobijedila u američkim kvalifikacijama za OI, ipak nije nastupila u Tokiju jer je dobila bila pozitivna na kanabis. Sada Richardson ima još jednu priliku za nastup na SP pred domaćim navijačima u srpnju, no morat će se plasirati među prve tri na 200 m.

A sedmerostruka olimpijska pobjednica Allyson Felix nastavlja lov za naslovom svjetske prvakinje pobijedivši u utrci na 400 metara za 52.30. Najbolje vrijeme pripalo je Jaide Stepter (51.05).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije