Izbor "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH

Amel Tuka i Larisa Cerić najbolji su sportaši 2019.

Nezavisne
12.12.2019.
u 21:13

Atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić najbolji su sportaši Bosne i Hercegovine za 2019. godinu. Ovo dvoje vrhunskih bh. sportaša jednoglasno su izrabrani za najbolje od strane stručnog žirija Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, javljaju Nezavisne. 

Žiri kojim je predsjedavao proslavljeni bh. košarkaš Samir Avdić proglasio je najbolje u godini na izmaku. 

Amel Tuka, koji je prvi put nagradu za najboljeg sportaša BiH dobio 2015. godine, zasluženo je stigao do drugog laskavog priznanja nakon što je u godini na izmaku ostvario jedan od najvećih rezultata u povijesti bh. sporta, osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Među tri najbolja našli su se i rukometaš Flensburga i reprezentacije BiH Benjamin Burić i reprezentativac BiH u odbojci i član brčanske Mladosti Tihomir Gajić.

Larisa Cerić, članica Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, i u ovoj godini je nastavila pisati povijesti i bilježiti vrhunske rezultate, a sve je oduševila osvajanjem srebrne medalje na Europskim igrama u Minsku, koje su bile ujedno i Europsko prvenstvo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije