Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

SIP poništio imenovanje Budimira, Dom naroda također nelegalan

SIP je donio Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjenika Federacije nije proveden u skladu s Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH
24. ožujka 2011. u 14:58 13 komentara 43 prikaza
dom
Foto: Vlž

Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, donijela Odluku kojom je utvrđeno da izbori za Dom naroda Parlamenta FBiH nisu provedeni u svih deset županija u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, te da nisu bili ispunjeni uvjeti za njegovo konstituiranje.

Također, SIP je donio Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjenika Federacije nije proveden u skladu s Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

Donesen je i zaključak kojim se nalaže županijskim zakonodavnim tijelima koja nisu provela izbore za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH da to odmah urade.

Ove odluke nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Sudu BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

 • park:

  E vidjećemo ko če se čemu još veseliti........

 • Deleted user:

  Uvijek se govorilo da navodno Dodik destabilizira BiH kao drzavu. Mozda ju Dodik i destabilizira, ali smrtni udarac joj nije zadao Dodik, nego Lagumdjija. Na kraju srusila se i Yu radi Srbskog hegemonizma, a evo svedoci smo i rusenja BiH ... prikaži još! radi muslimanskog hegemonizma.

 • Avatar error
  error:

  a sta reci;DRZAVA PO MJERI BOSNJAKA u kojoj se ne postuje USTAV, ZAKON...drzava koja zivi na aparatima i koja daje posljednje trzaje...nisam se nikada veselio necijem kraju/smrti/ kao sto se veselim kraju bih;))