ODLUKA

SIP poništio imenovanje Budimira, Dom naroda također nelegalan

dom
Vlž
24.03.2011.
u 14:58

SIP je donio Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjenika Federacije nije proveden u skladu s Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH

Središnje izborno povjerenstvo BiH je danas, postupajući po primljenim prigovorima koji se odnose na održavanje konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, donijela Odluku kojom je utvrđeno da izbori za Dom naroda Parlamenta FBiH nisu provedeni u svih deset županija u skladu s odredbama Izbornog zakona BiH, te da nisu bili ispunjeni uvjeti za njegovo konstituiranje.

Također, SIP je donio Odluku kojom je utvrđeno da izbor predsjednika i potpredsjenika Federacije nije proveden u skladu s Izbornim zakonom BiH i kojom se poništava izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH.

Donesen je i zaključak kojim se nalaže županijskim zakonodavnim tijelima koja nisu provela izbore za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH da to odmah urade.

Ove odluke nisu pravosnažne i na njih se može uložiti žalba Sudu BiH u roku od dva dana od dana prijema odluke.

Komentara 13

PA
park
16:16 24.03.2011.

E vidjećemo ko če se čemu još veseliti........

DU
Deleted user
16:29 24.03.2011.

Uvijek se govorilo da navodno Dodik destabilizira BiH kao drzavu. Mozda ju Dodik i destabilizira, ali smrtni udarac joj nije zadao Dodik, nego Lagumdjija. Na kraju srusila se i Yu radi Srbskog hegemonizma, a evo svedoci smo i rusenja BiH radi muslimanskog hegemonizma.

Avatar error
error
15:41 24.03.2011.

a sta reci;DRZAVA PO MJERI BOSNJAKA u kojoj se ne postuje USTAV, ZAKON...drzava koja zivi na aparatima i koja daje posljednje trzaje...nisam se nikada veselio necijem kraju/smrti/ kao sto se veselim kraju bih;))

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?