Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Showbiz

Tajči sasvim otvoreno: 'Sramila sam se divlje prošlosti, a za silovanje sam krivila sama sebe'

Za silovanje koje je preživjela krivila je samu sebe, a kako kaže, previše je godina provela srameći se svoje prošlosti.
17. ožujka 2020. u 16:50 1 komentara 978 prikaza
Foto: pixsell

Hrvatska pjevačica Tatjana Matejaš Tajči najavljuje knjigu u kojoj će pisati o svojim iskustvima s estrade, depresijama, negativnim životnim situacijama, ali i kako se ona iz toga uspjela izvući pozitivna. 

- U knjizi ću pisati o svemu što se događa kad smo slomljeni, ali nastavljamo dalje. I kako nam glazba može pomoći - rekla je Tajči za 24 sata.

Tajči je na pozornici još od svojih djevojačkih dana, točnije, od 1974. na Zagrebfestu, a na toj istoj pozornici pjevala je i iduće dvije godine. No, prvi put u kategoriji odraslih nastupila je 1987. s "Noć kristala".

- Imala sam samo 17 godina i otpjevala sam tu lijepu, ali vokalno i lirski zahtjevnu pjesmu. Cijeli moj razred je došao i navijao za mene. Te noći stvorila sam povijest. Bila sam prva debitantica koja je osvojila nagradu za najboljeg novog umjetnika i treće mjesto. Tad je krenula moja karijera. Tada to nisam znala, one prirodne kovrče bile su moja supersila - prisjeća se.

Međutim, život joj se tada polako, ali sigurno počeo mijenjati, upala je u svijet, kako je rekla, moćnih i požudnih muškaraca. Za silovanje koje je preživjela krivila je samu sebe, a kako kaže, previše je godina provela srameći se svoje prošlosti.

- Sramila sam se svoje “divlje” prošlosti. Jednom, dok sam pjevala, konačno sam dopustila svom tijelu da se kreće i sad se dobro osjećam - kazala je. 

Pjevačica i dalje tvrdi da joj u vrijeme njezine najveće popularnosti novac i slava nisu pomogli da zaboravi sve čega se nagledala. Slomilo ju je pa je pobjegla u Ameriku. U Americi je pjevala po crkvama, a preko sestri karmelićanki upoznala je i pokojnog supruga Matthewa Camerona. Vodila je i show “Waking Up in America“, motivacijsku emisiju u kojoj su gosti iznosili iskustva borbe sa svojim problemima. Unutarnji mir, rekla je, ni tad nije pronašla, pišu 24 sata. 

- Sve je u mom životu bilo dobro, ali sam svejedno osjećala da nešto nedostaje. Bila sam u depresiji. Nisam znala kako moj život treba izgledati, ali sam točno znala kako se želim osjećati - rekla je Tajči.

No nakon smrti supruga 2017. godine, pokrenula je ljetovanje “Retreat&Sea Cruise”. Polaznici osmodnevnog programa s Tajči su meditirali, jeli i tražili sreću. Kako joj je dobro išlo, Tajči je napravila i stranicu na kojoj se ljudi mogu prijaviti na krstarenje i ove godine. Početna cijena 2018. je bila 17.000 kuna, a 2019. od 13.900 za donju palubu i 15.250 za glavnu palubu po osobi. 

 

  • Bogodol:

    Malo-malo javi se Tatjana, otišla iz Hrvatske i ponovo se želi vratiti na trenutak kako bi unovčila kojim koncertom svoj mali bljesak u estradi. Zamjeram joj što niti jednom djetetu nije dala Hrvatsko ime, sva imena židovska, ako ne griješim, ... prikaži još! ako je se odrekla Hrvatske Države neka bude sretna tamo gdje je otišla i neka se ne vraća čak ni u tekstovima, želim joj osobni blagoslov i sreću no ovo sa pokušajem da unovči svoju nekadašnju popularnost mi je jako nisko i ne želim ga nazvati pravim imenom.