GEORGE R. ROBERTSON

Preminuo povjerenik Hurst iz 'Policijske akademije', bio je veliki humanitarac

Profimedia
04.02.2023.
u 13:14

George je, inače, rođen 1933. godine u Ontariju. U srednjoj školi bio je odličan hokejaš i dobro je igrao ragbi, te čak osvojio i trofej. Školovao se na sveučilištu Columbia. Tamo je upoznao suprugu Adele. S njom je bio u braku 61 godinu.

U 90. godini preminuo je glumac George Ross Robertson. Bio je najpoznatiji po ulozi povjerenika Hursta u 'Policijskoj akademiji'. Vijest o smrti glumca potvrdila je njegova obitelj, Preminuo je u Torontu prošle nedjelje. 
George je, inače, rođen 1933. godine u Ontariju. U srednjoj školi bio je odličan hokejaš i dobro je igrao ragbi, te čak osvojio i trofej.

Školovao se na sveučilištu Columbia.  Tamo je upoznao suprugu Adele. S njom je bio u braku 61 godinu. 
Robertson je smatrao da mu je gluma suđena, pa je nakon školovanja nastavio raditi u kazalištu. 

Tijekom 60-ih i 70-ih godina ostvario je manje uloge u filmovima kao što su Rosemaryna beba i Norma Rae. Poznatog šefa u Policijskoj akademiji utjelovio je u 80-ima. Otišao je nakon šest filmova, te je odbio ostati i snimiti posljednji. 

Glumac se bavio i humanitarnim radom. Hodao je čak 527 kilometra kako bi skupio novac za sirotište na Tajlandu. A kao UNICEF-ov ambasador je držao govore djeci u srednjoj školi. 

Dobio je nagradu Gemini za humanitarca godine 2004. godine, zbog utjecaja na djecu u Kanadi i diljem svijeta. 
Kasnije se posvetio slikanju i pisanjuGeorge je iza sebe ostavio suprugu Adele, kćeri Saru i Ellen, unuke Juliju i Williama, te Ariela, Gabea, Maddiea i Josha. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije