Izgubila životnu bitku

Preminula glumica Helen McCrory poznata po ulogama u filmu Harry Potter i seriji "Peaky Blinders"

16.04.2021.
u 21:54

Britanska glumica Helen McCrory, poznata po ulogama u filmovima o Harry Potteru, u "Skyfallu" o James Bondu i seriji "Peaky Blinders", preminula je u 52. godini nakon borbe s karcinomom.

Informaciju o smrti potvrdio je njen suprug glumac Damian Lewis na Twitteru.

"Slomljena srca javljam da je nakon herojske borbe s karcinomom, prelijepa i snažna žena Helen McCrory mirno umrla u svome domu, okružena ljubavlju obitelji i prijatelja. Umrla je onako kako je i živjela - neustrašivo. Bog zna koliko smo je voljeli i koliko smo bili sretni što je imamo u svojim životima", napisao je, između ostalog, Lewis.


Književnica JK Rowling i autorica Harry Pottera kazala je da je vijest o smrti glumice McCrory posebno potresla.
McCrory je u seriji o gangsterima "Peaky Blinders" glumila Polly Gray, u filmovima o Harryju Potteru portretirala je Narcissu Malfoy.

Mnogi je pamte i po ulozi Cherie Blair, supruge britanskog premijera Tony Blaira u filmu "Kraljica", a glumila je i u filmu "Skyfall" o Jamesu Bondu.

McCrory je dobitnica brojnih filmskih i televizijskih nagrada, a iza nje je ostalo dvoje djece koje je dobila sa suprugom Lewisom, poznatom po ulozi u seriji "Domovina" za kojeg se udala 2007. godine.

McCrory je rođena u Paddingtonu u Londonu, majka joj je Velšanka, a otac Škot te je bila najstarija od troje djece, piše BBC.

Školovala se u Hertfordshireu, potom provela godinu u Italiji, nakon čega se vratila u London i studirala glumu. Ona i Lewis zaljubili su se 2003. kad su glumili u predstavi "Five Gold Rings" u kazalištu Almeida u Londonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?