KRIV?

Pravne manjkavosti u optužnici protiv Tonija Cetinskog: nije mogao voziti tako brzo

Borna Filić/PIXSELL
10.03.2019.
u 16:15

Čini se da postoje određene pravne manjkavosti unatoč kojima je optužnica potvrđena pa se nagađa sudi li se pjevaču zbog društvenih predrasuda i slave. - tvrdi Glas Istre.

Protiv rovinjskog pjevača Tonija Cetinskog prošli tjedan je potvrđena optužnica u kojoj ga se tereti da je 3. studenog 2017. godine u centru Rovinja iz nehaja skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 62-godišnji Braco Ibrahim Kevljanin. 

Ipak, čini se da postoje određene pravne manjkavosti unatoč kojima je optužnica potvrđena, pa se nagađa sudi li se pjevaču zbog društvenih predrasuda i slave. - tvrdi Glas Istre. Zbog određenih nelogičnosti u optužnici protiv Tonija Cetinskog koju su primjetili, odlučili su proanalizirati njezine glavne točke te izrekonstruirati prometnu nesreću sa smrtnim ishodom. 

Naime, nekoliko puta su prolazili cestom na kojoj je Cetinski pregazio alkoholiziranog Ibrahima Kevljanina. Prema tvrdnjama tužiteljstva, Cetinski je u samom lijevom zavoju uske rovinjske uličice vozio brzinom od 35 kilometara na sat, kad je naletio na Kveljanina koji je imao 3,46 promila alkohola u sebi. Sud je i to prihvatio kao dokaz pa pjevača uskoro čeka suđenje. 

Novinari Glasa Istre su u međuvremenu s automobilom manjih dimenzija od Cetinskovog Mercedesa u nekoliko navrata prolazili dionicom kojom se on vozio kada je pjevač usmrtio nesretnika, kojeg, kako oni tvrde, definitivno nije mogao vidjeti. Rekonstrukcijom događaja, ispostavilo se da nisu mogli doseći brzinu od 35 kilometara na sat, unatoč vožnji sa značajno manjim i užim vozilom. 

Njihova maksimalna brzina kretanja bila je oko 23 kilometara na sat koju dodatno treba umanjiti jer kazaljke u pravilu pokazuju nešto veću brzinu od realne. Sve to znači da s manjim vozilom i maksimalnom koncentracijom na lijevi oštar zavoj u uskoj uličici u kojoj je neposredno po izlasku iz tog zavoja ležao Ibrahim, nisu uspjeli postići brzinu veću od 20 kilometara na sat. 

Njihovi visoki izvori tvrde da je optužnica ili trebala biti vraćena u doradu ili ju nije ni trebalo potvrđivati. No, umjesto toga, kako se ne bi činilo da pjevača opravdava status slavne osobe i da se pogoduje njegovoj popularnosti, Kazneno optužno vijeće Općinskog suda u Pazinu prihvatilo je optužnicu ODO-a Pazin. Zbog toga smatraju da je optužnica isforsirana jer žele da se suđenje provede, kako god. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije