CORK

Potrošili 6000 eura na laštenje kvaka zbog dolaska kraljevskog para

News Syndication/PIXSELL
14.12.2018.
u 14:45

Vijećnik koji je na Twitteru objavio iznose proglasio ih je 'suludima' pitajući zašto sredstva nisu radije potrošena na rješavanje problema beskućnika u gradu

Irski grad možda je malo pretjerao u pripremama za posjet britanskog prijestolonasljednika Charlesa i njegove supruge Camille kada je samo na laštenje kvaka potrošio više od šest tisuća eura, prenosi CNN. 

Gradsko vijeće Corka odobrilo je gotovo 6.000 eura za laštenje kvaka na vratima u okviru priprema za jednodnevni posjet Charlesa i Camille proteklog lipnja.  

Ukupno je na dotjerivanje gradske vijećnice potrošeno 203.761 euro od toga više od 11.000 eura na temeljito čišćenje i više od 6000 eura na zamjenu žarulja u predvorju. Vijećnik koji je na Twitteru objavio iznose proglasio ih je "suludima" pitajući zašto sredstva nisu radije potrošena na rješavanje problema beskućnika u gradu.

"Nije mi problem njihov posjet, no ne mogu prijeći preko ovakve vrste trošenja kad imamo visoku stopu beskućništva, liste čekanja u bolnicama i još mnogo toga", napisao je Sinn Feinov vijećnik Thomas Gould u tvitu.  

Vijeće brani troškove tvrdeći da je lokalna specijalizirana tvrtka ispolirala i ulaštila više od 260 pojedinačnih predmeta od mjeda.  

"Ti predmeti nisu ulašteni već više od 80 godina", dodaje gradsko vijeće.

Charles i Camilla posjetili su Cork u lipnju i bili su dočekani u gradskoj vijećnici. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije