KAKVE CIFRE

Ovo su najplaćeniji ljudi na svijetu! Na tronu pjevačica s vrtoglavih 266 milijuna dolara

12.07.2019.
u 13:30

Posljednje mjesto na listi, sa zaradom od 37.5 milijuna dolara, pripada pjevačici Celine Dion.

Američki poslovni časopis, Forbes, na svojim je službenim internetskim stranicama objavio listu najplaćenijih zvijezda, a prvo mjesto pripalo je jednoj mladoj pjevačici koja je svoju zaradu u prošloj godini zaokružila na čak 185 milijuna dolara. 

Riječ je o 29-godišnjoj Taylor Swift koja je svojom 'Reputation' turnejom u 2018. godini postala prva u povijesti među turnejama SAD-a prema ostvarenoj dobiti, sa zaradom od vrtoglavih 266.1 milijun dolara. Taylor je napravila jedan veliki preokret u karijeri, kuću Big Machine Records zamijenila je novom. Singl „ME!“, prvi koji je izbacila nakon prelaska u Universal's Republic Records, oborio je rekord na YouTube-u sa 100 milijuna pregleda u samo 79 sati. 

Drugo mjesto pripalo je najmlađoj self-made milijarderki, čija je zarada u protekloj godini dosegnula brojku od 170 milijuna dolara. Kylie Jenner u 2015. godini započela je s prodajom šminke po cijeni od 29 dolara, a za proteklu godinu procijenjeno je da se radi o kozmetici prodanoj u vrijednosti 360 milijuna dolara. Vrijednost tvrtke mlade milijarderke iznosi oko 900 milijuna dolara, a udio u tvrtki ne pripada nikom drugom osim 21-godišnjakinji, pišu iz Forbesa. 

Popularne Yeezy tenisice dovele su repera i dizajnera Kanye Westa na treće mjesto ove liste. U proteklih 12 mjeseci brend Yeezy donio mu je zaradu od nezamislivih milijardu dolara, a zahvaljujući partnerstvu s Adidasom, ovaj svestrani umjetnik dobiva i određeni postotak od svake prodaje tenisica. Njegova zarada u prošloj godini iznosi 150 milijuna dolara. 

 

 

Četvrto, šesto i sedmo mjesto pripala su trojici poznatih nogometaša koji su se, zahvaljujući odličnom igrom na terenu i novim ugovorima, smjestili na Forbesovu listu najplaćenijih. Četvrto mjesto sa 127 milijuna drži Lionel Messi, šesto pripada Cristianu Ronaldu i njegovih 109 milijuna, a sedmo nogometašu Paris Saint-Germaina, Neymaru, s malom razlikom i 105 milijuna dolara ostvarene zarade. 

Između dvojice nogometaša, na peto mjesto i sa 110 milijuna dolara dobitka, ugurao se popularni riđokosi pjevač, Ed Sheeran. Njegova turneja 'Divide', koja završava ovo ljeto, a trajala je dvije godine, donijela mu je 600 milijuna dolara zarade. Osmo mjesto pripada grupi The Eagles sa 100 milijuna dolara dobiti, na devetom je poznati televizijski voditelj i liječnik, Dr. Phil sa zavidnih 95 milijuna, a na deseto se mjesto ponovo smjestio jedan sportaš, boksač Canelo Alvarez. Njegova dobit u protekloj godini iznosi 94 milijuna dolara. 

Forbesova lista najplaćenijih zvijezda uključuje različita zanimanja, od glume, pjevanja, sporta, ali i ostalih medijskih ličnosti. Na listi se našao i omiljeni bračni par, Jay Z i Beyonce Knowles, koji su 'zasjeli' na 20. mjesto, Kim Kardashian na 26., tenisač Novak Đoković zauzeo je 55. mjesto dok posljednje, 100. mjesto na listi, sa zaradom od 37.5 milijuna dolara, pripada pjevačici Celine Dion. 

 

Cijela lista objavljena je na Forbesovoj stranici. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije