nasljednica

Ova žena će zamijeniti Lagerfelda, a on je govorio kako bi bez nje bio paraliziran

20.02.2019.
u 08:30

Karl Lagerfeld je Virginie Viard rado nazivao "svojom desnom i lijevom rukom".

Virginie Viard, ravnateljica Chanelova kreativnog studija preuzet će dužnost koju je dosad obavljao danas preminuli Karl Lagerfeld te će postati nova kreativna direktorica te modne kuće, objavila je uprava Chanela.  

"Suvlasnik tvrtke Chanel, Alain Wertheimer zadaću stvaranja povjerio je dosadašnjoj ravnateljici Chanelova kreativnog studija i najbližoj Karlovoj suradnici, koja je na toj dužnosti provela više od 30 godina. Ona će biti zadužena za nove kolekcije kroz koje će živjeti ostavština Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda", stoji u priopćenju tvrtke.

Karl Lagerfeld je Virginie Viard rado nazivao "svojom desnom i lijevom rukom". "Da je izgubim, bio bih paraliziran", rekao je svojedobno. 

Upravo se ona 22. siječnja na kraju modne revije u Grand Palaisu naklonila publici i pozdravila je umjesto Lagerfelda koji je, kako su organizatori kazali izostao s događaja jer je bio "umoran". 

U jednom od rijetkih intervjua, koji je dala 2017. časopisu Madame Figaro, Viard je ispričala kako u 3D tehnici pravi skice za svojeg mentora.

"Dugo se poznajemo i vrlo lako pretačem njegove zamisli u skice. Imamo sedam radionica, godišnje osam kolekcija, no Karl sve vodi." Tada je također otkrila da se Karlu obraća s "Vi".

"On je jedina osoba koju tako dobro poznajem, a obraćam joj se s "Vi". I to mi se jako sviđa."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije