TUŽNA VIJEST

Odlazak pjevača Parnog valjka: U 67. godini preminuo Aki Rahimovski

22.01.2022.
u 14:13

- Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski - stoji u objavi uz stihove "Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati”.

Pjevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini. Tužnu vijest potvrdili su članovi grupe na službenoj Facebook stranici.   

- Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski - stoji u objavi uz stihove "Za malo nježnosti na sve ću pristati, za malo nježnosti da mogu zaspati” 

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom Aki, rođen je u Nišu 5. lipnja.1955. godine, a proslavio se kao frontmen popularne grupe Parni valjak s kojom je nastupao više od 30 godina. Nakod raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album. 

Aki od od malena bio u glazbi. Sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbenog, a pohađao je klavir i pjevanje.  Godine 1975. upoznaje gitaristu i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Te iste 1975. godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog Valjka kao nekakva zagrebačka varijanta Bijelog Dugmeta. Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (Vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (Solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 uživo albuma, 4 kompilacije, te 2 koncertna DVD-a.  

Privatni život oduvijek je skrivao od javnosti. Poznato je da se dva puta ženio, iz prvog braka ima sina Kristijana, a u drugom braku dobio je kćer Dinu. Sa drugom suprugom proveo je niz godina, čak 40. S njom se nikada nije pojavljivao u javnosti. Prije dvije godine dobio je još jednu djevojčicu s tajanstvenom Slovenkom Barbarom Vesel.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije