29. Večernjakova ruža

Najbolji trenuci: Javili se Zlatko Dalić i Joško Gvardiol iz Splita, održan hommage za Massima i Akija

25.03.2023.
u 11:22

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana dodjela najprestižnije medijske nagrade Večernjakove ruže, a brojne poznate osobe prisustvovale su ovom događaju.

Kroz dodjelu gledatelje i uzvanike vodile su dvije iskusne voditeljice Barbara Kolar i Daniela Trbović, a na pozornici su im se pridružili i naši duhoviti prezenteri od kojih su neki: voditelj Duško Ćurlić, glumice Jelena Perčin i Sandra Bagarić, influencer Sandi Pego, trenerica Maja Ćustić, chef Stjepan Vukadin, pjevačica Mia Negovetić, Domagoj Zovak, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, glumci Lucija Šerbedžija i Asim Ugljen, trener iz Života na vagi Edin Mehmedović, urednik zabavnog programa HRT-a Mario Sedmak, majstor satire Borna Sor, chef Damir Tomljanović.

Spoj sjajnih voditeljica, duhovitih prezentera i dobitnika donio nam je odličnu dodjelu, a neke posebne trenutke smo izdvojili ako ste kojim slučajem propustili izravni prijenos na Prvom programu HTV-a. Svojim glazbenim nastupima dodjelu najprestižnije medijske nagrade su i članovi benda Prljavo kazalište koji su premijerno izveli svoju novu pjesmu 'Stare navike' i Vili i DeBili, kao i glazbenica Jelena Rozga.

U posebnom dijelu programa Matija Cvek i Dino Jelusić izveli su hommage Akiju Rahimovskom i Massimu Saviću koji su izveli njihove pjesme 'Sve još miriše na nju' i 'Kladim se na nas'.

Za kraj večeri iznenadili su nas izbornik nogometne reprezentacije Zlato Dalić i reprezentativac Joško Gvardiol javljanjem iz Splita. Njih dvojica pozdravili su okupljene te najavili nominirale u posljednjoj kategoriji.

- Imao sam čast 2018. i 2022. godine biti uzvanik Večernjakove ruže i nakon toga smo, oba puta, donijeli medalju u Hrvatsku sa Svjetskih prvenstava. Pred nama je završnica Lige nacija pa da ne kvarimo taj lijepi običaj - kazao je potom Dalić. 

- Hvala vam što podržavate naš nogomet i hrvatski sport općenito, a mi, gdje god igrali u svijetu, uvijek slušamo i podržavamo hrvatsku glazbu - kazao Gvardiol.

Podsjetimo, u kategoriji Radijska emisija godine nagradu je osvojila emisija Purgeraj Radija Sljeme. Novo lice godine jest HRT-ova reporterka Lucija Judnić koja se uglavnom bavi ozbiljnim temama, a krajem prošle godine gledatelji su zapazili njezine priloge u kojima se javljala s navijačkih punktova na kojima su navijači bodrili vatrene. Digitalnu ružu osvojila je bilingualna teen serija JoomBoosa 'Outsiders'. Inače, radi se o JoomBoosovoj teen seriji s više od 4,5 milijuna pregleda na YouTubeu, jedan od najgledanijih digitalnih sadržaja u regiji koji je ostvario i veliki uspjeh na globalnom tržištu.

Za Radijsku osobu godine čitatelji Večernjeg lista odabrali su pak Marija Lipovšeka Battifiacu s Radio Istre. Ruža za TV emisiju godine pripala je pak ekipi Dnevniku Nove TV. U šestoj kategoriji, Ruži za Glumačko ostvarenje godine nagrada je pripala Goranu Markoviću, dok je nagrada za TV osobu godine pripala Mojmiri Pastorčić, voditeljici RTL Direkta. U posljednjoj kategoriji nagradu za Glazbenika godine osvojio je Matija Cvek. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije