Veliki iskorak nakon pet godina rada

Mostarska panorama od sada na samostalnoj frekvenciji na 88,1 FM

14.08.2018.
u 10:19

Dobro poznate glasove Ane Marije Dedić i Davora Babića od sada možete slušati na frekvenciji 88.1 FM tijekom cijeloga dana

Prije nekih pet godina nekadašnji djelatnici Hrvatske radiopostaje Mostar pokrenuli su projekt Radija Mostarska panorama. Do ovoga tjedna njihov program se emitirao na frekvenciji Radija Herceg Bosne u vremenu od 7 do 10 sati ujutro. Ana Marija Dedić i njezini kolege od sada program koji rade donose na frekvenciji 88,1 FM. Program će trajati 24 sata, a radit će ga ista ekipa u istim prostorijama u kojima je stvarana Mostarska panorama. - Mi smo cijelo vrijeme radili na tome da se osamostalimo, a bili smo gosti svakim radnim danom na Radiju Herceg Bosne. Gradonačelnik Ljubo Bešlić, Vlada HNŽ-, i u ovom i u prošlom sazivu, pomogli su nam da projekt dovedemo do ove faze. Radiopostaja pravno funkcionira kroz Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače kao podružnica ove institucije - rekla je jučer za Večernji list glavna urednica Mostarske panorame Ana Marija Dedić.

Kadrovsko jačanje

Ističe kako je idući korak jačanje kadrovskih kapaciteta, ali i širenje na druge medijske platforme.

- Idući korak je kadrovsko kapacitiranje. Sada nam program traje 24 sata i trebali bismo zaposliti barem još jednog novinara, jednog ton-majstora. Mislimo se i informatički bolje osposobiti. Nadam se kako ćemo uskoro imati mobilnu aplikaciju za naš radio, imamo i svoj portal www.glasmostara.ba na kojem objavljujemo svoj sadržaj. Kroz sve komunikacijske kanale koje nudi suvremena tehnologija želimo doći do svojih slušatelja. - objašnjava urednica Dedić. Zadovoljstvo velikim iskorakom nije krio ni ravnatelj Kosače Danijel Vidović. Istaknuo je kako u vremenu kada je javnih medija na hrvatskom jeziku u BiH sve manje, početak rada Mostarske panorame na novoj, samostalnoj frekvenciji znak je kako su ovakvi projekti i dalje mogući.

Korist za sve

- Kroz ovaj projekt stanovnici grada imat će bolji pristup lokalnim informacijama, servisnim vijestima i svemu onome što Mostarska panorama radi sve ove godine. Također, Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače uspješnije će prezentirati svoje sadržaje, što također nije zanemarivo. U konačnici, od ovoga projekta će imati koristi svi, od same naše institucije do građana koji će dobivati točne i pravodobne informacije - izjavio je jučer ravnatelj Vidović za Večernji list. Inače, dozvola RAK-a za rad Mostarske panorame podrazumijeva da program ove radiopostaje mora imati informativni, zabavni i dječji program. Sve to se priprema već mjesecima, a već su potpisani ugovori s pojedinim gradskim institucijama s kojima će se ovaj program praviti. - Potpisani su ugovori s dječjim vrtićima, studentskim organizacijama i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru. Imat ćemo emisiju Studentski mikrofon. Naš studio je otvoren prema svima, svim našim građanima. Naš slogan je “Živimo Mostar i s Mostarom” - poručila je urednica Dedić.

Ovih dana zbog ovoga iskoraka na adresu Mostarske panorame stižu brojne čestitke. Među njima se ističe ona koju je poslao prof. dr. sc. Miro Vasilj, koji je nekada sam kreirao medijske sadržaje kroz javne medije na hrvatskom jeziku u Mostaru. - Čestitke Ani Mariji Dedić i cijelom radijskom timu Mostarske panorame. Ovo je veliki dan za hrvatske medije i grad Mostar. Ponovno imamo mostarski javni radio - poručio je Vasilj. Slična reakcija je bila i drugih dužnosnika i prijatelja ovoga projekta. •

Nakon što je ugašena Hrvatska radiopostaja Mostar, Hrvati u ovome gradu ostali su bez medija koji je bio uz njih u najtežim ratnim vremenima. Urednica Dedić ističe kako Mostarska panorama nije pravni nasljednik Hrvatske radiopostaje Mostar, ali ekipa je ostala ista, tako da se može očekivati kako će Mostarska panorama kročiti istim putem. Samo će se prilagoditi novim tehnologijama.

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
12:34 14.08.2018.

Koga briga za tu panoramu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?