OPORUKA

Mnoge je iznenadilo: Douglas od 60 mil. dolara bogatstva sinovima nije ostavio ni lipe

Foto: Profimedia
24.02.2020.
u 19:30

Kirk Douglas odlučio je svoje bogatstvo dati u humanitarne svrhe.

Prije dva tjedna u 104. godini preminuo je legendarni hollywoodski glumac Kirk Douglas. Bogata glumačka karijera omogućila mu  je i bogatstvo na bankovnom računu.

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 60 milijuna dolara i ništa od te velike svote nije pripalo njegovim sinovima. Naime, glumac je navodno u oporuci veći dio svog bogatstva odlučio dati u humanitarne svrhe i spominje se kako je riječ o 50 milijuna dolara. Nije poznato što će biti s preostalih 10 milijuna dolara, ali zna se kako novac neće dobiti njegov sin Michael i njegova braća.

Njegova obitelj i nije toliko iznenađena ovom odlukom jer je Kirk bio poznati dobrotvor i sa suprugom Anne osnovao je i svoju humanitarnu organizaciju preko koje će se ovaj novac raspodijeliti na  potrebne adrese. Kako piše The Mirror, novac će uglavnom biti doniran udrugama koje brinu o obrazovanju i zdravlju te se bave brigom o djeci. 

– Za svijet, on je bio legenda, glumac zlatnog doba filma, ali za mene i za moju braću Joela i Petera bio je jednostavno tata – napisao je Michael Douglas nakon smrti svojega oca. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije