UMRLA PRIJE 58 GODINA

Mjesec dana prije smrti: Ovo su zadnje snimke Marilyn Monroe

05.08.2020.
u 12:18

Marilyn je i danas seks simbol, ikona ljepote i jedna od najpoznatijih zvijezda klasične holivudske kinematografije. Imala je uznemirujući privatni život, teško djetinjstvo, a o njezinoj smrti postoje teorije zavjere, pišu 24.sata.

Marilyn Monroe pronađena je mrtva u spavaćoj sobi njezine kuće Brentwood. Pronašao ju je psihijatar dr. Ralph Greenson u ranim jutarnjim satima 5. kolovoza 1962. godine.

Greensona je tamo pozvala domaćica Eunice Murray, koja je s Marilyn boravila preko noći i probudila se u 3:00 ujutro "osjećajući da nešto nije u redu". Murrayica je vidjela svjetlo ispod vrata Monroeine spavaće sobe, ali nije uspjela dobiti odgovor i vidjela je da su vrata zaključana. Smrt je službeno potvrdio Monroein liječnik, dr. Hyman Engelberg, koji je stigao u kuću oko 3:50 ujutro.

Murrayica je vidjela svjetlo ispod vrata Monroeine spavaće sobe, ali nije uspjela dobiti odgovor i vidjela je da su vrata zaključana. Smrt je službeno potvrdio Monroein liječnik, dr. Hyman Engelberg, koji je stigao u kuću oko 3:50 ujutro.

Neočekivana smrt slavne glumice bila je velika vijest u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi, piše portal Vintage News. Lois Banner kaže, "priča se da se stopa samoubojstava u Los Angelesu udvostručila mjesec nakon njene smrti", a Chicago Tribune izvijestio je da su primili stotine telefonskih poziva od članova javnosti tražeći informacije o njezinoj smrti.

Ovo je posljednja poznata snimka slavne glumice, snimljena nedugo prije nego što je tragično oduzela vlastiti život.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Francuski umjetnik Jean Cocteau komentirao je kako njezina smrt "treba poslužiti kao strašna lekcija svima onima čija se glavna okupacija sastoji od špijuniranja i mučenja filmskih zvijezda".

Njezin sprovod, koji je bio 8. kolovoza na groblju Memorijalni park Village Westwood, bio je privatan i pozvani su samo njezini najbliži suradnici. Organizirali su ga Joe DiMaggio i njezina menadžerica Inez Melson. Stotine gledatelja zakrčilo je ulice oko groblja.

Screenshot

Njena trajna popularnost povezana je s "Merlinkinim" konfliktnim javnim imidžom. S jedne strane, ostaje seks simbol, ikona ljepote i jedna od najpoznatijih zvijezda klasične holivudske kinematografije.

S druge strane, ona se također pamti zbog njenog uznemirujućeg privatnog života, nestabilnog djetinjstva, neuspješne borbe za profesionalno poštovanje, te njezine smrti i teorija zavjere koje je okružuju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije