Nije imao idealne uvjete za život

Ibrahimović otkrio kako je reagirao kada je saznao da mu otac uzima novac koji je njemu pripadao

17.11.2023.
u 13:52

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović je proveo djetinjstvo u Švedskoj gdje je odrastao sa sestrom Sanelom te majkom i ocem.

Nije imao idealne uvjete za život, ali su se njegovi roditelji brinuli da njegovoj sestri i njemu ništa ne nedostaje.

"Bio sam sretan kad bi otac došao k majci po nas, sestru i mene jer je bio njegov red da cijeli dan provedemo s njim. Odlazili smo na jedan veliki parking, stavljao me u krilo i davao mi da okrećem volan na tamnoplavom Opel Kadettu. Zatim nas je vodio na ogromne hamburgere i sladoled sa šlagom. To je prava sreća. Često smo zajedno pecali. Jednom sam se posvađao sa Sanelom i s obzirom na to da moj otac ima karakter sličan mom, istrgnuo nam je štapove iz ruku i bacio ih u more: "Idemo kući"", napisao je Ibrahimović u novoj knjizi Adrenalin te dodao:

"Moj otac je patio zbog rata u bivšoj Jugoslaviji, majka je radila teške poslove od jutra do večeri, nisam imao što jesti i uvijek sam na sebi imao istu trenerku, školu da ne spominjem. Nogomet je bio moja jedina sreća, jedini segment života u kojem sam se osjećao oslobođenim svojih problema".

Drugovi su mu svojevremeno otkrili da mu je svakog mjeseca pripadalo 75 eura od države jer je išao u školu, a taj novac je uzimao njegov otac.

Otišao je kod oca i riješio pomenuti nesporazum.

"Maxi i Vincent imaju džeparac kojim kupuju užinu u školskoj menzi i za druge manje troškove, ali su to dvojica pametnjakovića, kad im nešto treba, traže od mene ili od Helene da im to kupimo, nikad ne troše svoje pare. I ja sam kao mali imao svoju debitnu karticu. Svakog mjeseca pripadalo mi je 75 eura od države jer sam išao u školu. Nisam to znao jer mi ih otac nije proslijeđivao. To su mi spomenuli drugovi iz razreda: "Vidi, to su tvoje pare. Moraš mu ih tražiti". Tad sam otišao ocu: "Izvini, zašto svi moju prijatelji uzimaju te pare, a ja ne?". Na početku se pravio da ne razumije, poslije smo otišli zajedno u banku i isposlovao mi je debitnu karticu. Uplaćivali su 75 eura svakog 20. u mjesecu. Ja sam u 23:59 sati bio ispred bankomata, i kad je padao snijeg i kad je bilo deset stupnjeva ispod nule. Kad bi otkucala ponoć, ubacivao bih karticu da podignem novac", istaknuo je legendarni Šveđanin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije