Edita Majić

Hrvatska glumica danas živi u siromaštvu, kao pustinjak, a njena majka otkrila: "Izvan manastira je, u samoći"

Foto: HRT
21.06.2021.
u 08:30

Hrvatska glumica Edita Majić 2004. godine se pozdravila sa svakodnevnim životom zvijezde i otišla u manastir. Nakon više od desetljeća provedenog u zatvorenom samostanu odlučila je radikalnije služiti Bogu - živi kao pustinjak, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u cjelodnevnoj tišini.

Bivša glumica otišla je u samostan sv. Josipa u španjolskom gradu Avili, gdje je postala časna sestra karmelićanka, piše Blic.rs. 

Foto: Screenshot HRT/PIXSELL

- Taj susret s Bogom dogodio se odjednom, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjednjom, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

- Koji je razlog zbog kojeg vrijedi živjeti? Ako je to samo ovo vanjsko... ovih nekoliko godinica proživjeti što ljepše..., a potom nestati u ništavilu, s tijelom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopće da ne postojimo - rekla je Edita i dodala kako je u tom razdoblju preispitivanja osjetila duhovni poziv.

Kako tumači otac Mamić postoje dvije vrste - tradicionalnija, u zajednici s drugim pustinjacima koji žive u pustinjskim samostanima ili oaptijama, a drugu vrstu je odabrala sestra Edita i taj je samački način života.

- Sveta Edita živi anahoretskim načinom života, dakle u potpunoj samoći. Iz onog što sam čuo, otišla je na jedno takvo mesto, na jedan šumski proplanak u Španjolskoj. Jasno je da se za ovo povlačenje u samoću netko odlučuje zbog veće povezanosti s Bogom - kaže otac Vinko Mamić za Jutarnji.hr.

Njezina majka Jadranka je u rujnu 2017. godine progovorila o sudbini svoje kćerke i otkrila detalj - da je odlučila otići u pustinju i živjeti kao pustinjakinja.

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći - ispričala je Jadranka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije