OSTAO BEZ SVEGA

Goli kuhar napokon progovorio o propasti: 'Doživio sam najgore trenutke'

Press Association/Pixsell
30.11.2019.
u 16:30

O svim nedaćama progovorio je u epizodi 'The Graham Norton Showa'. Jamie je kazao kako je 13 godina teško radio te da je restoran Fifteen bio njegova 'beba'.

Jedan od najpoznatijih televizijskih kuhara na svijetu, Jamie Oliver napokon je otkrio zašto je bankrotirao.  Naime, u svibnju ove godine vrata su zatvorili njegovi lanci restorana 'Jamie's Italian', 'Fifteen' i 'Barbecoa', a posao je izgubilo tisuću ljudi.

O svim nedaćama progovorio je u epizodi 'The Graham Norton Showa'. Jamie je kazao kako je 13 godina teško radio te da je restoran Fifteen bio njegova 'beba'.

Rekao je kako mu je bilo teško kada je ostao bez svega, no morao se sabrati i pokušao je krenuti dalje. 

- Imao sam najbolje od svega, i ne znam nikoga kome je bilo bolje nego meni, a onda sam doživio i najgore trenutke. No, to je život i moraš se fokusirati na pozitivu - tvrdi Oliver.

Jamie je komentirao kako neće otvarati nove restorane dok ne vidi što će se dogoditi s Brexitom.

- Naravno da ću razmisliti o svemu, no tek nakon Brexita. Ukoliko imate biznis u ovoj državi, ne piše vam se dobro idućih pet godina. Bilo je teško i jako je puno stvari koje treba posložiti - zaključuje slavni kuhar. 

Jamie je svojom kulinarskom emisijom "Goli kuhar" šarmirao publiku, pokrenuo revoluciju zdrave prehrane u britanskim školama, a neko vrijeme imao je imao svoj časopis te mnogobrojne knjige i kuharice.

Jamie se posebice svidio ljudima jer je bio prizemljen, imao je jednostavne recepte pristupačne svima te je ljudima predstavljao malog čovjeka koji je svojim radom postigao veliki uspjeh. Nakon brojnih emisija, knjiga i časopisa, Jamiejevo ime postalo je brend i 2008. godine otvorio je svoj prvi restoran s kojim je postigao veliki uspjeh. Kasnije se to proširilo na čak 37 restorana diljem Britanije i nekolicinu njih u inozemstvu. Svoje ime je brendirao i "lijepio" ga na razne proizvode, posuđe, hranu, restorane. Osvojio je i društvene mreže gdje je na Twitteru najpopularniji kuhar, a na Instagramu ga prati više od šest milijuna ljudi. Jamie je prepoznao poslovnu priliku i imao je dobru ideju i namjeru, ali nakon što je njegovo carstvo doživjelo vrhunac, isto tako je doživjelo i pad. Uz toliku popularnost i uspjeh, javnost je šokirala propadanje Jamiejeva biznisa. 

– 2014. počeo je pad Jamiejeva carstva kada je zbog lošeg poslovanja morao zatvoriti tri od četiri svoja restorana Union Jacks, a posljednji, četvrti, zatvorio je u ožujku 2017. Godine 2014. također je morao zatvoriti i steak house Barbecoa, a mesnicu je zatvorila inspekcija koja je u njoj pronašla plijesan, mišji izmet i mrtve miševe.

Tri godine poslije zatvorio je šest restorana poznate talijanske franšize, ali za to je okrivio tešku situaciju na tržištu zbog Brexita. Kako bi spasio svoju kompaniju, uložio je tri milijuna funti vlastitog novca, ali ni to nije pomoglo te je prošli mjesec morao zatvoriti još 12 restorana, pri čemu je 450 ljudi izgubilo svoje radno mjesto.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije