James Michael Tyler

Glumac koji je utjelovio Gunthera u 'Prijateljima' ima uznapredovali rak

22.06.2021.
u 11:27

James Michael Tyler, najpoznatiji po svome letargičnom utjelovljenju Gunthera, voditelja kafića u seriji "Prijatelji", u ponedjeljak je objavio da je u četvrtom stadiju raka prostate.

Glumac (59) koji je često privlačio pozornost u komediji čija se radnja odvijala i u kafiću Central Perk, opisao je svoju borbu s rakom te je apelirao na druge da odlaze na preglede, u intervjuu koji je za "Today" dao voditelju Craigu Melvinu.

"Žao mi je što nisam došao najaviti da će biti snimljen film o Prijateljima", rekao je Tyler. "Tu sam da kažem da mi je u rujnu 2018. godine dijagnosticiran uznapredovali rak prostate, koji se proširio na kosti."

Nakon što mu se lome kosti i ima niz tumora uz kralježnicu, glumac više ne može hodati.

Prošli mjesec Tyler se osjećao dovoljno dobro da se videovezom kratko pojavi na okupljanju "Prijatelja" na HBO Max-u. U nostalgičnom okupljanju sudjelovalo je šest glavnih glumaca koji su svi svjesni njegove bolesti, rekao je Tyler.

U želji da pomogne drugima, Tyler surađuje s Fondacijom za rak prostate kako bi educirao ljude o bolesti i ohrabrio ih na testiranje. Zbog toga što mu je rak otkriven kasno, Tyler kaže da će ga "vjerojatno dokrajčiti."

U nekom drugom svijetu "otišao bih na pregled ranije te bi vjerojatno rak bio otkriven ranije."

"Sljedeći put kad odete na godišnji sistematski pregled, tražite svoga liječnika PSA test", dodao je. "Kad se otkrije rano, rak prostate je u 99 posto slučajeva izlječiv."

"Ne želite prolaziti kroz ono što sam ja morao prolaziti u posljednje dvije i pol godine", rekao je Tyler. "Prihvaćam ovo. Znam da se ovo dogodilo meni. Ne sjedim ovdje i ne plačem cijelo vrijeme. Ako želite živjeti, testirajte se."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije