TAJNE LJEPOTE ZVIJEZDA

Danijela Martinović lice maže kavijar kremom, Josipa se kupa u kozjem mlijeku

Autori: 24sata, Vecernji.ba
06.04.2022.
u 08:15

Jako sam disciplinirana kad je u pitanju njega lica, i to je uvijek kod mene mali ritual. Već godinama o mom licu brine dr. Jelena Jakić, no kad je u pitanju kućna njega, upravo je kavijar moj favorit, i to zbog svojih visokohranjivih sastojaka. Upravo je kavijar najjači u obnovi kože i sprečavanju nastanka bora, smatra Danijela Martinović (50).

Glazbenica i spisateljica godinama je vjerna francuskoj luksuznoj kozmetici kad je riječ o njezi lica lica, a sad je postala i njihova ambasadorica. Brend francuske luksuzne kozmetike tvrdi kako u proizvodima koriste najcjenjeniji svjetski kavijar “Beluga”, čija cijena na tržištu doseže do čak 36.000 eura, odnosno 270.000 kuna po kilogramu, piše 24sata.hr. Kavijar se, tvrde u brendu, nabavlja od najstarijeg i najcjenjenijeg distributera kavijara “Kaspia” te je isključivo europskog podrijetla. Kako smatraju u brendu, kavijar je prirodno bogat hranjivim tvarima neophodnima za regeneraciju kože te pospješuje obnovu energetskih zaliha i pruža bio-revitalizirajući i pomlađujući učinak na kožu. Cijena krema s kavijarom koje proizvodi francuski luksuzni brend u konačnici dođe oko 3000 kuna.

Josipa Lisac (72) prije desetak godina otkrila je elektrostimulaciju mišića lica. Lisac se klela da zahvaljujući tom tretmanu izgleda deset godina mlađe. Osim toga, za mladolik izgled kože godinama se kupa u kozjemu mlijeku. Kupke od mlijeka bile su tajna posljednje vladarice drevnog Egipta, a na Kleopatru se ugledala i naša Josipa.

- Kozje mlijeko dovoljno je blago za moju kožu. U vodu ga malo dodam. Ne upotrebljavam mirisna ulja jer mi ne odgovaraju - ističe Josipa.

Osim toga, svaki dan uzima ulje crnog kima i čašu zelene magme. Budući da je često dugo budna, danju se kasnije budi. Ujutro uvijek ispire nosnice sodom bikarbonom i soli, što smatra čišćenjem tijela. Na tretmane elektrostimulacije mišića lica svojedobno je išao i Ante Gotovac (52). Cijena tretmana je oko 250 kuna, a kozmetičari se kunu da je lice mlađe već nakon prvog dolaska. Gotovac je bio toliko opsjednut tim tretmanom da bi znao izbaciti kozmetičarku iz salona i raspaliti uređaj sa strujom na najjače, nakon čega bi mu se paralizirali mišići lica.

Vlatka Pokos (52) koristila je kremu sa zlatnim česticama koja stoji 3900 kuna, a koju je dobila na dar. Takva krema navodno poboljšava elastičnost kože i briše bore.

- Stavljala sam je svaki dan minimalno prije kreme. Super koža izgleda od toga jer je dubinski hrani - rekla nam je Vlatka svojedobno.

Od tretmana ide jedino na masaže hijaluronskom kiselinom koja licu daje mladenački izgled. Na estetskoj operaciji nije nikad bila.

- Možda ću jednog dana nešto napraviti, ali sigurno to neću skrivati. Volim svoje bore smijalice i ne vidim ništa loše u tome. Mislim da je to odraz života, emocija i svega onoga što jesmo. Život nas takvima oblikuje. Ne želim izgledati kao 25-godišnjakinja. Ja sam sad zrela žena, imam drugu vrstu ljepote. U puno načina sam sebi ljepša jer je iza mene sad život, a ne samo puki fizički izgled. Tako razmišljam - rekla nam je Vlatka.

Posljednjih godina u svijetu i kod nas popularizirao se tretman vampirski facelifting. Ubrizgavanjem plazme iz vlastite krvi u lice navodno se izglađuju sitne bore. Tretman je prva proslavila Kim Kardashian (41), iako Neven Ciganović (49) tvrdi da je prije nje bio na tom zahvatu.

- Bio sam prije Kim Kardashian na tom tretmanu, i to nekoliko puta. Ali nisam oduševljen rezultatom. Mislim da brojne zvijezde rade taj zahvat u kombinaciji s botoksom i filerima pa tek onda ima učinka - rekao nam je društveni kroničar.

Kod nas su na vampirski face lifting išle i Iva Majoli, Donna Vekić, Snježana Mehun...

A što o svemu kažu dermatolozi?

- Naravno da na tržištu postoji niz krema s različitim dodacima. Jedna je tako krema s kavijarom ili crnim zlatom. Naime, kreme s kavijarom nisu isključivo od kavijara, nego imaju različite dodatke. Znači, one su bogate aminokiselinama, mineralima, oligo elementima, peptidima, esencijalnim masnim kiselinama... Dakle, kombinacija ovih sastojaka je vrlo često odgovorna za učinak dotične kreme. Svi ovi sastojci dovode do poboljšanja vlažnosti, svježine i elastičnosti kože te imaju snažan protuupalni učinak i kao takav imaju snažan anti age efekt. No svakako treba pripaziti u kakvoj bazi se nalazi kombinacija navedenih sastojaka u odnosu na potrebe kože, odnosno tip kože koji imamo - rekla je za 24 sata dr. Ivana Nola

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije