LONDON

Boy George uoči turneje: I dalje želim šokirati

08.06.2023.
u 16:56

Nakon više od 40 godina na glazbenoj sceni predvodnik sastava Culture Club Boy George ističe kako još uvijek želi „malo” šokirati ljude. 

Pjevač i autor pjesama slavu je stekao početkom osamdesetih svojim neuobičajenim glasom i androginim izgledom. Sastav je osvajao top ljestvice pjesmama poput „Do You Really Want to Hurt Me?” i „Karma Chameleon”. 

„Kad sam prvi put stao na pozornicu dogodilo se apsolutno zaprepaštenje mojim izgledom i činjenicom da sam izgledao feminizirano”, rekao je 61-godišnji George, pravog imena George O'Dowd, za agenciju Reuters. 

„Koliko sam puta naišao na ljude koji su mi rekli da su, kad su me prvi put vidjeli na televiziji, mislili da sam djevojka. Svađali su se u školi oko njegovog izgleda, no na neki način to sam i htio”, kazao je. 

„Htio sam da se ljudi uznemire. Htio sam da se malo preneraze. I na neki način to i dalje želim i postižem”. 

Culture Club je osnovan 1981. godine i trajao je pet godina. Miješajući pop, soul, britanski new wave i reggae, skupina je kasnije proglašena jednom od najutjecajnijih u osamdesetima. 

U godinama nakon raspada sastava George, koji se borio s ovisnošću i zakonom, postigao je uspješnu solo karijeru prožetu povratničkim turnejama benda. 

Sad se opet vraća na turneju s dvojicom članova sastava. Bit će predgrupa Rodu Stewartu kasnije u lipnju prije no što će u srpnju započeti svoju turneju „The Letting It Go Show” u Sjedinjenim Državama gdje imaju mnogo obožavatelja. 

„Imali smo sreće da smo tamo instantno postigli uspjeh. Obožavam Ameriku, obožavam biti tamo, nastupati tamo. Pozitivno je”, zaključio je George. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije