VJEČNI DJEČAK

Bio je najveća dječja zvijezda ovih prostora, a sada je rijetkim pojavljivanjem sve vratio u djetinjstvo!

18.08.2022.
u 15:20

Slavko Šimac u djetinjstvu se proslavio ulogama u filmovima "Vlak u snijegu" i "Vuk samotnjak", a sada je Tarik Filipović na Instagramu objavio fotografiju s njim koja je kod mnogih izazvala nostalgiju

Glumac Slavko Štimac (61) bio je najveća dječja zvijezda u regiji, a najpoznatiji je po ulozi Ljubana u kultnom filmu "Vlak u snijegu", po istoimenom romanu Mate Lovraka.

Od jednog od najpopularnijih hrvatskih dječjih filmova prošlo je 46 godina, no Slavko svakom svojom pojavom i dalje u mnogima izaziva nostalgiju, a posebice kod svojih mlađih kolega.

Tako Tarik Filipović nije propustio priliku fotografirati se sa svojim, kako ga je nazvao, junakom iz djetinjstva kojeg je sreo na Sarajevo film festivalu, a fotkom je obradovao svoje pratitelje na Instagramu.

 

U komentarima se među prvima javila Severina koja je zalijepila srce i zaljubljeni smajlić, a slično su reagirali i Sanja Vejnović te Željko Samardžić, dok je Dino Rađa napisao: "Legenda".

"Bilo bi divno da sva djeca imaju ovako jednog posebnog junaka u djetinjstvu! Kakvo bogatstvo", "Samo je jedan Slavko Štimac", "Vječni dječak", komentirali su drugi.

Slavko je svoju glumačku karijeru započeo kad mu je bilo samo 12 godina ulogom u filmu "Vuk samotnjak", a u djetinjstvu je glumio i u seriji "Salaš u malom ritu".

Svojedobno je za In magazin otkrio kako mu je izgledalo odrastanje.

"Dobar sam bio, odgovoran dečkić. Sve sam stizao, profesori mi nisu gledali kroz prste. Bio je to veliki stres. Ljudi su završavali sa snimanjima i odlazili kući odmarati, a meni je dolazila nastavnica", prisjetio se Štimac dana kada je kao dječak postajao velika zvijezda.

Rođen je u Lici, u selu Konjsko Brdo, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi s obitelji. Kasnije je proslavio u filmovima Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?" i "Underground". 1996. godine sa suprugom je otišao u New York i u Americi je snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

Slavko je početkom prošle godine dospio u medije zbog teških posljedica koronavirusa, zbog kojih je 10-ak dana proveo u bolnici, no čini se da se od tada potpuno oporavio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije