Naslovnica Showbiz

Bez suglasnosti s obitelji nitko ne smije koristiti Oliverovo ime za organiziranje koncerata

'U slučaju neovlaštenog korištenja osobnih podataka i glazbenog i ostalog stvaralaštva gospodina Olivera Dragojevića, a posebice u svrhu stjecanja materijalne koristi, temeljem odredbi Zakona o obveznim odnosima te ostalih primjenjivih propisa, bit ćemo prisiljeni pokrenuti sudske postupke'
04. rujna 2018. u 16:35 0 komentara 185 prikaza

Obitelj pokojnog Olivera Dragojevića odlučila je zaštiti njegovu ostavštinu i bez njihove suglasnosti nitko ne smije koristiti njegovo  osobno ime u svrhu promocija, marketinga, koncerata ili sličnih događanja. 

Na službenoj Facebook stranici pokojnog pjevača objavili su ovu informaciju i upozorili da će u slučaju neovlaštenog korištenja osobnih  podataka i glazbenog i ostalog stvaralaštva gospodina Olivera Dragojevića biti prisiljeni pokrenuti odgovarajuće sudske postupke. 

Objavu obitelji Dragojević prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

obitelj pok. gospodina Olivera Dragojevića ovime se obraća javnosti, kao i svima koji u njegovu čast žele organizirati bilo kakva događanja ili njegovo ime i glazbeno stvaralaštvo koristiti za svoje, ili potrebe svojih tvrtki. Ovime želimo skrenuti pozornost na to da se na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, a posebno na temelju Uredbe Europske Unije br. 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, svako neovlašteno korištenje i obrada osobnih podataka smatra protupravnim.

Primijećeno je da postoje tendencije korištenja imena pok. gospodina Olivera Dragojevića u razne komercijalne svrhe, u kontekstu koji citirani Zakon i Uredba EU smatra protupravnim. U vidu odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka, a podredno i odredbi Zakona o obveznim odnosima, ljubazno Vas molimo da osobne podatke gospodina Olivera Dragojevića, posebno uključujući njegovo osobno ime, ne koristite u svrhu promocije, marketinga, koncerata, priredbi i ostalih sličnih događaja bez prethodnog pisanog odobrenja njegove obitelji, budući da umjetnička vrijednost njegovog imena predstavlja kako osobnu vrednotu za njegovu obitelj tako i neizostavni dio cjelokupne hrvatske glazbene baštine. 

Kako bismo očuvali uspomenu na osobu kakva je gospodin Oliver Dragojević bio, smatramo nužnim sudjelovati u svakom takvom djelu te uvjetovati korištenje i eventualnu daljnju obradu njegovih osobnih podataka, stvaralaštva i svih konotacija i simbola koji se uz istu vežu našim prethodnim pisanim pristankom. Za sva daljnja postupanja i protokol u vezi s navedenim potrebnim ovlaštenjima molimo Vas da se obratite gosp. Nenadu Drobnjaku putem email adrese: nenad@aquarec.hr 

U slučaju neovlaštenog korištenja osobnih podataka i glazbenog i ostalog stvaralaštva gospodina Olivera Dragojevića, a posebice u svrhu stjecanja materijalne koristi, temeljem odredbi Zakona o obveznim odnosima te ostalih primjenjivih propisa, bit ćemo prisiljeni putem našeg odvjetničkog tima pokrenuti odgovarajuće sudske i ostale postupke radi zaštite prava osobnosti i naknade štete bez ikakve prethodne obavijesti ili upozorenja. U nadi da ćete postupiti u skladu s našom zamolbom ostajemo s poštovanjem. 

Obitelj Dragojević 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.