Narodno pozorište Mostar

Vesna Šunjić predstavlja knjigu “Moja nedovršena priča”

26.02.2018.
u 12:09

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u utorak, 27. veljače, bit će predstavljena knjiga Vesne Šunjić “Moja nedovršena priča”. Jedinstvena prilika da se podsjetimo kako je modna konfekcija “Zlatka Vuković” iz Mostara i žena koja ju je stvorila, utjecala na svijet mode i mijenjala modnu scenu bivše Jugoslavije. 

“Zlatka Vuković” imala je tvornice u Mostaru, Jablanici i Posušju i proslavila modu Mostara. Na promociji u Mostaru će biti i Ljiljana Perović, jedna od najpoznatijih manekenki 1970-ih i 1980-ih, koja će evocirati uspomene na doba velikih uspjeha i nagrada Vesne Šunjić. 

Vesna Šunjić i modna konfekcija “Zlatka Vuković” Mostar su tada proslavili i kao grad mode i gla mura, izvoz je bio veliki, a program u Narodnom pozorištu Mostar bit će podsjećanje i na to vrijeme.

Promocija knjige Vesne Šunjić prvorazredni je kulturni događaj: o knjizi će govoriti Nada Salom, Faruk Šehić, Minja Bojanić, Emil Karamatić i Goran Karanović; u programu promocije sudjeluju Aida Krehić (moderatorica), Jasmin Bašić, prvak Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i Mustafa Šantić, profesor glazbe, virtuoz na harmonici i izvrstan pjevač. Knjigu je objavila izdavačka kuća Art Rabic iz Sarajeva,

naslovnu stranicu potpisuje dizajner Dragan Stefanović. Nakon promocije u foajeu NPM-a slijedi druženje uz koktel, a ulaz na promociju je slobodan.

Vesna Šunjić (Mostar, 1941.) u knjizi “Moja nedovršena priča” otkriva do sada nepoznato: iskreno i otvoreno piše o počecima modne konfekcije “Zlatka Vuković”, čiji je bila pokretač i direktor, o gradnji tvornica u Mostaru, Jablanici i Posušju, o počecima mode u bivšoj Jugoslaviji na koju je direktno utjecala, ali i o modi kao biznisu i važnom gospodarskom faktoru, priopćeno je iz NP Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije