Nova Bila

Velimir Bugarin predstavio knjigu “Abecedarij Novog Travnika”

27.09.2021.
u 15:16

U subotu, 25. rujna s početkom u 19 sati, u Zelenoj sali osnovne škole “Novi Travnik”,  profesor Velimir Bugarin rođen  1985. u Novoj Biloj kod Travnika koji na Sveučilištu u Zadru završava preddiplomski studij iz etnologije i kulturne antropologije te iz povijesti  2009. godine, a diplomski 2011, predstavio je knjigu “Abecedarij Novog Travnika”.

Blagun Lovrinović, predsjednik podružnice Napretka u Novom Travniku imao je čast da u ime organizatora kaže uvodnu riječ, ali i da se obrati kao urednik knjige.

Lovrinović je pozdravio sve nazočne, zahvalio na dolasku te naglasio kako je ovo jedan od najljepših poklona za podružnicu Napretka u Novom Travniku kada obilježava 30 godina postojanja. Naglasio je sveobuhvatnost informacija, upornost autora da dovrši djelo unatoč činjenici što potpora institucija izostaje.

Dopredsjednik HKD Napredak, Josip Križanović, obratio se u ime Središnjice te rekao kako je pravo zadovoljstvo nazočiti ovakvom događaju u Novom Travniku, s obzirom da je djelovanje ove podružnice jedno vrijeme prolazilo kroz značajnu stagnaciju. Naglasio je kako se može i mora raditi i djelovati u instituciji koja ne poznaje zemljopisne granice.

Načelnik Stjepan Dujo kao jedan od predstavljača knjige izrazio je čast i zadovoljstvo biti dijelom ovog događaja, jer je ova knjiga, kako je rekao značajan doprinos budućim generacijama Novog Travnika.

Na koncu, recenzent knjige, župnik Don Anto Ledić, zahvalio je autoru na velikoj časti koju mu je ukazao. Don Ledić, kako je rekao, dovoljno je napisao o knjizi pa bi želio reći nešto kao prijatelj.  “Imati ovakvog jednog čovjeka je doista divno, momak zbog kojega i ptice utihnu kada prođe gradom.”- zaključio je don Anto.

Za kraj, profesor Bugarin je zahvalio sugovornicima te rekao kako je bilo jako teško uraditi ovo istraživanje no uspio je onako kako je i naumio. Nakon 100 intervjuiranih sugovornika te traženja građe po Sarajevu, Zagrebu i Zadru knjiga je dobila svoj izgled i ugledala svjetlo dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije