Naslovnica Kultura

U Tuzli otvorena izložba Introspekcije, mlade slikarice Manuele Mandić

14. studenoga 2017. u 20:49 0 komentara 295 prikaza

Izložba slika „Introspekcija“ akademske slikarice Manuele Mandić, upriličena je večeras u Galeriji "Kristian Kreković" u Franjevačkom samostanu Sv.Petra i Pavla  u Tuzli, koji je uz Hrvatsko kulturno društvo Napredak, glavne podružnice Tuzla, organizator te izložbe.

Izložbu su  otvorili veleposlanik R Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Veleposlanik Del Vechio ocijenio  je da je ta izložba veoma zanimljiva i da je  važan kulturni događaj,  dodavši da mu je čast što otvara izložbu mlade umjetnice.

- Vrlo je bitno za nas, koji nemamo tog umjetničkog dara, da u tim njenim radovima probamo vidjeti svijet njenim očima, da budemo svjedoci njenih umjetničkih pogleda na svakodnevni život - kazao je  Del Vechio.

Autorica izložbe Manuela Mandić izjavila je da je to njena treća samostalna izložba, a na večerašnjoj izložbi je izloženo 60 djela.

- Izložene su uglavnom minijature, manjeg formata, koje su prikaz unutarnjih osobina svakog od nas - izjavila je Mandić.

Predsjednik HNK Napredak, glavne podružnice Tuzla, Nikola Čiča istaknuo je da je umjetnica koja je pokazala svojim djelima da je vjerovatno čeka svijetla budućnost, izrazivši zadovoljstvo jer je Galerija "Kristian Kreković" prepoznala njen potencijal.

 - HNK Napredak ponovno otvara sezonu izložbi, po čemu smo prepoznati ne samo na području županije, nego i šire - dodao je Čiča.

 Manuela Mandić je rođena 1993.godine  u Haanu u  Njemačkoj. Diplomirala je i magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti  u Širokom Brijegu. Aktivno se bavi umjetnošću te izlaže u BiH i inozemstvu. Do sada je imala dvije samostalne i tridesetak skupnih izložbi u BiH i inozemstvu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.