Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

U Travniku počeo 'Ljetni kazališni kamp'

03. kolovoza 2022. u 13:15 0 komentara 51 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

U organizaciji Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez i Udruge "Klik" iz Travnika počeo je dvotjedni "Ljetni kazališni kamp" na području Brajkovića i Grahovčića.

"Ovaj projekt nastao je kao želja, ali i potreba prije svega mladih ljudi, povratnika na područje župe Brajkovići, kao i iseljenika koji u tom periodu posjećuju svoja ognjišta. To je potreba mladih osoba da u svojoj sredini pokušaju probuditi svijest, ali i ponuditi dodatni kulturni sadržaj. Mi smo, zajedno s našim partnerskim organizacijama vrlo rado to pretočili u djelo", kazao je voditelj kampa i predsjednik GKM-a Vitez Ivan Sajević.

Dvotjedni tečaj vodit će član Gradskog kazališta mladih Vitez  i glumac Marko Mirković, priopćili su organizatori.

"Cilj kampa, koji je počeo u ponedjeljak, je kreativno motivirati mlade osobe za umjetnost, te im ponuditi znanje i vještine scenske umjetnosti u ograncima scenskog glasa, govora, pokreta i glume. Prva dva dana vidi se sjajna energija i želja kod naših mladih polaznika i siguran sam kako ćemo na koncu postići sjajne rezultate", kazao je Mirković.

Najveći dio aktivnosti planiran je u prostoru Osnovne škole "Grahovčići" Travnik, a jedan dio će biti organiziran i na području Brajkovića.

"Riječ je o prelijepom ruralnom području u općini Travnik koji omogućava, uz savladavanje vještina iz scenske umjetnosti, i dodatne sadržaje u domeni sporta, izleta, kreativnog druženja i slično. Na samom završetku polaznici kampa, njih dvadesetak, izvest će prezentaciju rada, a nakon toga će glumci Gradskog kazališta mladih Vitez odigrati predstavu 'Put po svijetu'", navode iz GKM-a Vitez.

Partneri u realizaciji ovoga projekta su MZ Grahovčići u KSU/KSZ Grahovčići, koji su financijski, ali i organizacijski pomogli održavanje kampa.

Projekt je podržao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske na čelu sa Zvonkom Milasom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.