Mostar

U petak u Kosači predstavljanje romana Cvjetni trn

14.09.2021.
u 15:18

U petak, 17. rujna 2021. u 19 sati u Maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru bit će upriličeno predstavljanje romana Cvjetni trn književnice Mare Cice Šakotić, za koji je autorica ove godine dobila godišnju nagradu DHK HB Antun Branko Šimić i drugu nagradu na natječaju Fra Martin Nedić.

O romanu Cvjetni trn govorit će Ivan Baković, predsjednik DHK HB i Jozefina Knezović, voditeljica programa je prof. i gumica Maja Lasić.

Mara Cica Šakotić (djev. Nujić) rođena je u Modranu kod Dervente. Učiteljsku školu završila je u Derventi, a Višu pedagošku (hrvatski jezik i povijest) u Mostaru. Radila je na području Doboja, Travnika i u Mostaru, kao i dvije godine u SR Njemačkoj.
Objavila je knjige:
Kad ste bili anđeli, pripovijetke iz pedagoškog života, 2005.
Prijevod poezije Winfrieda Schindlera: „Predah – Lirski splet riječi“ – s njemačkog na hrvatski 2006.
Navij radio Hana, pripovijetke, 2007.
Pazi igrokazi, kratka scenska djela za različite uzraste, 2008.
Petaši pjevaju povijest, povijest starog vijeka u stihu, 2009.
Meni je Biblija knjiga najmilija, 2013.
Svjetla mog vremena (kratki eseji u stihu), 2013.
Cvjetni trn (roman), 2020.

Dobitnica je niza glavnih i otkupnih nagrada za kratku novinsku priču, a u novije vrijeme dvaput je ušla u najuži izbor za nagradu na natječaju fra Grge Martića. Dobitnica nagrade Antun Branko Šimić za roman Cvjetni trn 2021. i druge nagrade fra Martin Nedić za isti roman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije