Narodno pozorište Mostar

U petak premijera predstave “Ćelava pjevačica”

12.09.2017.
u 13:28

Narodno pozorište Mostar novu umjetničku sezonu 2017/2018 svečano će otvoriti premijerom predstave “Ćelava pjevačica” u petak, 15. 9. 2017. u 20 sati na Velikoj sceni. Tekst Eugènea Ionesca režira Lajla Kaikčija. Povodom početka nove umjetničke sezone i premijere predstave “Ćelava pjevačica”, u NPM-u je danas održana konferencija za novinare, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar. 

Direktor NPM-a Almir Mujkanović najavio je ambiciozniji repertoar i naglasio da NPM u novu sezonu ulazi s optimističnijim i bogatijim programom, sve u cilju ustrajavanja na ideji da se publici pruži kvalitetan umjetnički sadržaj. 

Uz premijeru “Ćelave pjevačice” – predstave koja će biti neobična ne samo publici u Mostaru nego i mnogo šire – u ovoj sezoni najavio je i nove programe: bogat koncertni program, književne tribine u svrhu promocije lijepe riječi, popularizacije čitanja i živog susreta autora i publike te razmjene gostovanja s drugim teatrima. Također, najavljena je i rekonstrukcija dijela zgrade NPM-a, kao i adaptacija glumačkih kabina.

“Ćelavu pjevačicu” nazivaju komadom apsurda, i nigdje nije bilo logičnije postaviti to djelo kao u Mostaru, gradu punom apsurda, rekla je rediteljica Lajla Kaikčija. 

“Naši likovi pričaju o raznim besmislicama, o 'senzacionalnim temama'..., a nitko ne djeluje, nitko ne radi, svi pričaju... Naša poruka je: 'Do kada ćemo pričati u prazno?' Ovo je poziv na djelovanje. Svi smo mi Ionescovi likovi iz komada 'Ćelava pjevačica'”, rekla je Kaikčija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije