9. i 10. prosinca

U HNK Mostar dvije izvedbe predstave 'Noć s Aleksom'

09.12.2022.
u 10:53

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru 9. i 10. prosinca s početkom u 20 satu bit će izvedena predstava "Noć s Aleksom", koja je nastala prema tekstu Marka Tomaša, a režiju potpisuje renomirani kazališni redatelj Ivica Buljan.

Riječ je o dinamičnoj i energetski jakoj predstavi sa sjajnom glazbom, intenzivnim scenskim pokretima i dojmljivim glumačkim bravurama i dijalozima. Glumice i glumci uvode publiku u intimni prostor pjesničkog života, društvenih normi i odnosa, a sve to na jedan promišljeno zabavan i pristupačan način, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

"Najveća vrijednost ove predstave, barem iz moje, 'nemostarske perspektive', sastoji se u tome što je ona ujedno i neka vrsta studije o smrti i prokletstvu, jedne velike književne teme kojoj su svoj obol dali i neki veliki pisci poput Tolstoja, Thomasa Manna ili Carlosa Fuentesa, a što joj daje i univerzalni karakter. Mislim da bi upravo ovaj detalj trebao biti krunski argument zbog čega ova predstave ne smije ostati samo lokalna mostarska priča, jer sam uvjeren da će podjednako dobro ovu predstavu shvatiti i gledatelji u Zagrebu ili Beogradu, jer je mit o Aleksi Šantiću, onaj vršak ledenog brijega, podjednako vidljiv i iz Mostara i ova dva spomenuta grada, neka vrsta zajedničkog iskustva, na identičan način na koji su to i pjesme 'Emina' i 'Što te nema'", napisao je u svom osvrtu književnik Josip Mlakić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije