Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Svečanim koncertom u Kosači HKUD 'Sveti Ante' iz Cima obilježio rođendan

Zajedno s članovima HKUD-a "Sveti Ante" iz Cima, kao podrška, nastupili su Tamburaški orkestar Mostar, Hrvatska glazba Mostar i Ženska lokalna skupina Ivančice iz Kupresa pa se na pozornici izmijenilo oko 150 izvođača.
13. svibnja 2022. u 20:22 0 komentara 191 prikaza

Velikim svečanim koncertom HKUD "Sveti Ante" iz Cima obilježio je u petak navečer Dan utemeljenja Društva svetog Ante u Mostaru.

Zajedno s članovima HKUD-a "Sveti Ante" iz Cima, kao podrška, nastupili su Tamburaški orkestar Mostar, Hrvatska glazba Mostar i Ženska lokalna skupina Ivančice iz Kupresa pa se na pozornici izmijenilo oko 150 izvođača.

Uz raznovrstan i zanimljiv program, domaćin je predstavio i dvije potpuno nove koreografije koje mostarska publika do sada nije imala priliku vidjeti.

Voditelj folklornog ansambla HKUD "Sveti Ante" Cim Mostar Marinko Jurić kazao je Feni da je koncert upriličen u povodu obilježavanja 150 godina od utemeljenja Društva svetog Ante u Mostaru.

- Misija Framost- misija poveznica baštine ljudi i prostora je natkrovljujuća misija koja u svom sastavu okuplja tri udruge, a jedna od njih je HKUD Sveti Ante Cim Mostar. Cijela Misija Framost, HKUD Sveti Ante Cim obnovljeni su, odnosno pokrenuli su svoj rad na temelju Društva svetog Ante koje je u Mostaru nastalo 1872. godine u Franjevačkom samostanu i naše Društvo kao sljedbenik tog starodrevnog Društva svetog Ante u Mostaru već aktivno djeluje na ovim prostorima trideset godina – kazao je Jurić.

Naglasio je kako će cijela ova godina biti posvećena upravo tom jubileju.

- Kako je prošlo 150 godina od samog ustanovljena Društva, a to je nekako okrugla brojka koju će proslaviti naša generacija, odlučili smo cijelu ovu godinu posvetiti Društvu svetog Ante Padovanskog u Mostaru. To je njegov izvorni i pravi naziv. Tako da će kroz cijelu ovu godinu naše Društvo ponuditi razne kulturne programe, projekte a jedan od njih je i ovaj naš veliki svečani rođendanski koncert koji je upriličen 13. maja, na dan kada je ustanovljeno Društvo svetog Ante u Mostaru, znači tačno na svoj rođendan – dodao je.

Pored toga, kaže Jurić, kroz ovu godinu ponudit će i dokumentarni film, koji je u pripremi, zatim izložbu fotografija, a otvorit će i jednu malu galeriju u svojim prostorijama u Cimu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.