jajce

'Šopovi dani na Plivi' od 2. do 18. listopada

29.09.2019.
u 15:35

Hrvatsko kulturno društvo Napredak - podružnica Jajce od 2. do 18. listopada organizira 18. po redu Šopove dane na Plivi, a središnji gost manifestacije je Božica Jelušić, priznata hrvatska književnica.

Program će početi 2. listopada likovnom izložbom pod nazivom "Iz kulturno povijesne baštine Bosne i Hercegovine" autora Željke Lekića, u Gradskoj galeriji (Kršlakova kuća).

Središnja pjesnička večer održat će se 4. listopada u Domu kulture u Jajcu na kojoj će se predstaviti gošća Božica Jelušić, kada će biti dodijeljene i nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove.

U rodnoj kući Nikole Šopa 5. listopada održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici, a isti će dan u Domu kulture u Jajcu biti održano i predavanje Ivana Lovrenovića na temu "Lik i djelo Nikole Šopa".

U sklopu mnaifestacije održat će se i predstava "Kušnje fra Anđela Zvizdovića" u izvedbi Franjevačke teologije iz Sarajeva, predstavljanje knjige "Kintsugi tijela" autorice Senke Marić te predstava za učenike "Družba Pere Kvržice" u izvedbi kazališta iz Travnika.

Važnu ulogu u Šopovim danima na Plivi zauzimaju i jajačke škole u kojima će gošća Božica Jelušić prezentirati svoj rad, a bit će održano i natjecanje u čitanju za učenike osnovnih škola, likovna kolonija, dok će učenici srednjih škola sudjelovati u kvizu "Upoznajmo Šopa".

 Manifestacija će biti zatvorena 18. listopada, priopćili su organizatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije