Odlazak glumice

Shrvani kolege opraštaju se od Vere Zime: 'Sretno putuj draga i hvala ti na svemu'

vera zima
08.11.2020.
u 12:20

Vijes o odlasku Vere Zime zavila je u crno kazališnu scenu. Od glumice koja je jučer preminula u 68. godini života opraštaju se  kolege.

Prvu filmsku ulogu Vera Zima odigrala je 1977. godine, u filmu Antuna Vrdoljaka "Mećava" , a redatelj kaže kako od tada nije volio snimati filmove bez nje:
-Kad birate glumce morate znati kako oni razmišljaju o glumi i o ulozi, meni se svidjelo kako je Vera Zima razmišljala i odmah sam ju angažirao. Dopalo mi se kako rezonira, ona je bila putujući glumac. I za mene je bila neponovljiva, baš poput Šovagovića ili Dvornika. Davala je sve od sebe i bila iskrena. U glumi nema istine, ali nema ni laži. Kada sam snimao "Dugu mračnu noć" imao sam jednu manju ulogu za nju, no čim ju je odigrala, znao sam da mora dobiti veću i zbog nje smo nadopisivali scenarij, a ona je zaigrala Višnjićevu majku. Bila je naprosto sjajna. I zato mi je drago da postoje filmovi i serije u kojima je igrala i koje će gledati generacije koje dolaze. Ja sam nekako uvijek mislio da ću, obzirom na godine, otići prije nje....-tužno priča Vrdoljak.

"Otišla je Vera Zima. Bila mi je jedna od prvih partnerica pred kamerom kad sam ko klinka snimala hrtovu seriju i naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima... ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima nitko to nikad nije osjetio, živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe... faliti će jako jako... sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo", poručila je glumica Dora Lipovčan putem svog Facebooka.

Neutješna je bila i Jelena Perčin. - Od mog ranog djetinjstva i tvog zvonkog smijeha s naše,lopudske tarace do kazališnih dasaka i naše uzajamne zaljubljenosti u Grusjenku....Vera Zima! sretan ti put i miran san - napisala je glumica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije