"Advent u knjižnici"

Samostalna izložba slika Zdravka Rogića u Širokom Brijegu

Ljubuski.info
05.12.2018.
u 09:36

U okviru manifestacije "Advent u knjižnici" u ponedjeljak, 10. prosinca, s početkom u 19 sati, u prostorijama Gradske knjižnice Široki Brijeg bit će otvorena samostalna izložba slika ljubuškog slikara Zdravka Rogića.

Svi posjetitelji Gradske knjižnice Široki Brijeg u razdoblju od 10. do 14. prosinca moći će pogledati Rogićeve slike na kojimai dominiraju stare kuće, šipci, smokve, lavanda, smilje te vodopadi Kravice i Koćuša, najavili su organizatori.

Zdravko Rogić rođen je u Ljubuškom 1954. godine. Svoje zanimanje prema slikarstvu pokazao je još u osnovnoškolskim danima kada je dobivao razne nagrade za svoja likovna djela.

Prvu samostalnu izložbu imao je 1980. godine, a nakon toga sudjelovao je na više skupnih izložbi. Među njima je bila i izložba u Ljubuškom na kojoj je Rogić izlagao s poznatim akademskim slikarom Hamom Ibruljem, od kojega je i naučio razne slikarske tehnike koje i danas primjenjuje u svom radu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije