Naslovnica Kultura

Samostalna izložba slika Zdravka Rogića u Širokom Brijegu

05. prosinca 2018. u 09:36 0 komentara 25 prikaza
Foto: Ljubuski.info

U okviru manifestacije "Advent u knjižnici" u ponedjeljak, 10. prosinca, s početkom u 19 sati, u prostorijama Gradske knjižnice Široki Brijeg bit će otvorena samostalna izložba slika ljubuškog slikara Zdravka Rogića.

Svi posjetitelji Gradske knjižnice Široki Brijeg u razdoblju od 10. do 14. prosinca moći će pogledati Rogićeve slike na kojimai dominiraju stare kuće, šipci, smokve, lavanda, smilje te vodopadi Kravice i Koćuša, najavili su organizatori.

Zdravko Rogić rođen je u Ljubuškom 1954. godine. Svoje zanimanje prema slikarstvu pokazao je još u osnovnoškolskim danima kada je dobivao razne nagrade za svoja likovna djela.

Prvu samostalnu izložbu imao je 1980. godine, a nakon toga sudjelovao je na više skupnih izložbi. Među njima je bila i izložba u Ljubuškom na kojoj je Rogić izlagao s poznatim akademskim slikarom Hamom Ibruljem, od kojega je i naučio razne slikarske tehnike koje i danas primjenjuje u svom radu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.