Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Prvi Festival kulture u Busovači, pripremljen bogat program

24. srpnja 2021. u 10:15 0 komentara 48 prikaza
festival busovača

U okviru projekta "Osjeti teatar", koji realizira Studio Teatar sa svojim partnerima - AmfiTeatrom Busovača, Osnovnom školom "Kaćuni" i centrima za kulturu Travnik, Donji Vakuf i Vareš, u nedjelju, 25. srpnja u Busovači počinje prvi Festival kulture koji će trajati do srijede, 28. srpnja.  

Imajući u vidu da su u protekla četiri mjeseca producirane četiri omladinske predstave u okviru spomenutog projekta, Festival kulture će biti prilika da publika sve predstave pogleda na jednom mjestu, ali da uživa i u drugim kulturno-umjetničkim programima.

Festival počinje programom za djecu i roditelje, u nedjelju od 19.00 sati, a već od 21.00 sat na programu je predstava "Nismo svi iz ljubavi“, nastala u produkciji Studio Teatra i AmfiTeatra Busovača.

Nakon predstave publika će uživati u svirci prvog uličnog benda u BiH "Argus flomb“. Drugu noć festivala od 20.00 sati na programu je predstava "Šta bi (DAO) da si na mom mjestu“, nastala u produkciji Studio Teatra i CZK Vareš.

Od 21.00 sat publika će uživati u predstavi "One su htjele nešto sasvim drugo“, koja je nastala u produkciji Teatra mladih Gornji Vakuf/Uskoplje. Treću noć festivala od 20.00 sati na programu je predstava „Kad smo rođene“ Studio Teatra i Doma kulture Donji Vakuf, a u 21.00 sat publici će se predstaviti predstava „Međuprostor“, Studio Teatra, CZK Travnik i Teatra mladih Travnik.

Festival 'zatvara', u srijedu u 21.00 sat, hit komedija Studio Teatra "Državni lopov“.

Tijekom četiri festivalska dana u Busovači mladi, njih preko 60, će boraviti u tom gradu, te će sudjelovati u različitim kreativnim radionicama.

Sve festivalske aktivnosti će se realizirati u novoizgrađenom amfiteatru u Busovači, a koji su gradili nastavnici i osoblje Osnovne škole Kaćuni u posljednja četiri mjeseca.

U samu gradnju i organizaciju Festivala kulture se uključila i Općina Busovača, što je uveliko olakšalo organizaciju jednog velikog događaja kao što je četverodnevni festival od kojeg se očekuje da postane tradicionalan.

Projekt Osjeti Teatar se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj-USAID, priopćeno je iz Studio Teatra.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.