TUŽNA VIJEST

Preminuo poznati zagrebački glumac Ranko Stojić: 'Hvala ti što sam odrastala uz tebe'

Instagram/Kazalište Trešnja
19.07.2021.
u 20:15

Rajko Stojić rođen je 1952. godine u Vinkovcima, a već za vrijeme studija u Zagrebu glumio je u Studentskom eksperimentalnom kazalištu, radio na televiziji kao asistent redatelja, glumio u predstavama Teatra ITD te igrao manje uloge na filmu, televiziji i radiju.

Preminuo je zagrebački kazališni, televizijski i filmski glumac Ranko Stojić, objavilo je na svojim profilima Kazalište Trešnja čiji je Ranko bio član. 

"Nedavno umirovljen, on se i nadalje pojavljivao na pozornici Trešnje u predstavama koje su godinama na repertoaru, a Stoju, kako su ga svi zvali, bilo je teško zamijeniti jer je bio nositelj tradicionalne stare škole originalnih glumačkih osobnosti. Cijela je njegova karijera bila vezana uz Trešnju, još od vremena kada je najbolje kazalište za djecu imalo naziv Malo kazalište Trešnjevka. Otišao je jednoga ljetnog jutra, izdalo ga je srce koje je dugo i snažno kucalo za kazališnu umjetnost. Ostaje žal za sjajnim glumcem iz naraštaja koji je obilovao osobnostima, tako dragocjenim u teatru. Glumački ansambl, tehničko osoblje i uprava Kazališta Trešnja izražavaju iskrenu sućut obitelji Ranka Stojića", napisali su iz Kazališta.

Rajko Stojić rođen je 1952. godine u Vinkovcima, a već za vrijeme studija u Zagrebu glumio je u Studentskom eksperimentalnom kazalištu, radio na televiziji kao asistent redatelja, glumio u predstavama Teatra ITD te igrao manje uloge na filmu, televiziji i radiju. Javnost ga se još sjeća u serijama Ponos Ratkajevih, Obični ljudi, Zabranjena ljubav, Smogovci... Glas je dao i u brojnim sinkronizacijama Disneyjevih crtića na hrvatski.  Brojni su se odmah krenuli opraštati od Rajka. "Hvala TI na dugogodišnjoj suradnji dragi Stoja .Zbogom Bob Rock ", "Hvala ti što sam odrastala uz tebe , glumila kao mala uz tebe u predstavama i eto nikad nisam rekla ali definitivno najdraži glumac od djetinjstva", pisali su u komentarima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije