Naslovnica Kultura

Predstavljena knjiga 'Naš fra Bono', autora Ivana Anđelića

19. kolovoza 2018. u 10:49 0 komentara 120 prikaza

U sklopu Goranačkog ljeta u subotu je u Gorancima upriličeno predstavljanje knjige "Naš fra Bono", autora Ivana Anđelića.

Spomenuta knjiga senzibilan je tekst o bivšem goranačkom župniku fra Boni Krndelju i njegovom svećeničkom pozivu i poslanju. Fra Bono Krndelj bio je humana osoba, mirotvorac i svećenik ispred svoga vremena. U jeku tadašnjih ratnih sukoba u Konjicu fra Bono je osoba koja je smjelo i hrabro otišla u taj kraj pomažući preostalim žiteljima Konjica i suosjećajući s njima mnogobrojne patnje koje su ih zadesile.

Autor knjige Ivan Anđelić govorio je o veličini osobe fra Bone Krndelja, pripadnosti franjevačkom redu i redovničkim pravilima.

Goranački župnik fra Ivan Ivanda ustvrdio je kontemplativnu dimenziju fra Bone Krndelja uvodeći slušatelje u misiju poslanja koje nudi svećenički poziv i djelovanje.

Ivan Vrljić, tajnik Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnice Mostar, je knjigu definirao kao savršenu dokumentarnu i povijesnu građu tvrdeći kako se kroz lik fra Bone Krndelja uči o poniznosti, jednostavnosti franjevačkog i svećeničkog poziva.

Knjiga je izdana u nakladi Franjevačkoga samostana Konjic te Hrvatskoga kulturnog društva "Napredak" podružnica Konjic.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.