'KRLEŽA PONOVO MEĐU SRBIMA'

Predstava po djelima Krleže izvedena u beogradskom Ateljeu 212, publika burnim pljeskom pet puta zazivala glumce na scenu

24.05.2022.
u 13:53

Predstava 'Na rubu pameti - jedne pijane novembarske noći 1918', rađena po djelima Miroslava Krleže, Iva Štivičića i Tene Štivičić, u koprodukciji Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca i Hrvatskog kulturnog centra iz Beograda, igrana je u ponedjeljak navečer u beogradskom Ateljeu 212, a publika je burnim pljeskom pet puta zazvala glumce na scenu

U predstavi koju potpisuju redatelj Marko Misirača i dramaturginja Vida Davidović korišteni su segmenti iz drame 'Pijana noć 1918.' Tene Štivičić i Ive Štivičića, scenarij serije 'Putovanje u Vučjak' Ive Štivičića i dramatizacije Krležina romana 'Na rubu pameti' Vere Crvenčanin.

"Krleža ponovo među Srbima", jedan je od komentara koji su se mogli čuti u foajeu Ateljea 212 u iščekivanju početka predstave koja je premijeru imala 5. ožujka, a prvi puta je igrana pred beogradskom publikom ovog ponedjeljka.

Odluka da se teatarski djelatnici posvete radu u produciranju "Na rubu pameti" i "Pijanoj noći" - "došla je kao posljedica opažanja da u našem društvu postoji potreba za povratkom krležijanskog načina razmišljanja - ciničnog, ali nepokolebljivog i argumentiranog", istaknula je dramaturginja Vida Davidović.

Hrvatski kulturni centar Beograd, predvođen književnicom i pjesnikinjom Ljiljanom Crnić i glumcem Aleksandrom Alačem, sudjelujući kao koproducent, pridodao je lepezi svog tek šestogodišnjeg djelovanja i predstavu "Na rubu pameti - jedne pijane novembarske noći 1918".

"Kultura uvažava različitosti. Kultura nas spaja. Zato je ova predstava, posvećena djelu velikana svjetske književnosti Miroslava Krleže - umjetnička svetkovina", ocijenio je Alač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije