Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

'Pravo Ljudski putuje... ' u Čapljini, Mostaru i Trebinju

14. travnja 2018. u 12:37 0 komentara 42 prikaza

Pravo Ljudski će dio 12. izdanja Pravo Ljudski Film Festivala od 14. do 19. travnja predstaviti građanima Čapljine, Mostara i Trebinja kroz filmski program 'Oslikavanje humanosti'.

Tom prigodom bit će predstavljeno sedam filmova, od kojih pet kratkih novih autora iz BiH, a koji su nastali u sklopu Škole kreativnog dokumentarnog filma 'Oslikavanje humanosti', koju je Pravo Ljudski organiziralo, u partnerstvu s Međunarodnim komitetom Crvenog križa.

Usto, program donosi i dva dugometražna filma.

U dokumentarnom filmu hrvatskog redatelja Gorana Devića 'Buffet Željezara' pratimo priču Erne i Dževada, koji su vlasnici buffeta na autobusnoj postaji kod ulaza u nekoć jednu od većih željezara istočne Europe. Iz opservacijskom tehnikom snimljenih 'birtijskih razgovora' zadnjih tjedan dana buffeta pred zatvaranje, izbija nova utopija bivših socijalističkih trudbenika – kako se dočepati Njemačke, jedinog preostalog raja na zemlji.

 Visoko nagrađivani dokumentarni film 'Dobri poštar' propituje odnos lokalnog stanovništva prema izbjeglicama u Bugarskoj, podsjećajući nas na odgovornost i ljudskost u razdoblju kada se i BiH suočava s većim valom izbjeglica.

Lokalni partneri programa su Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina, OKC Abraševic i JU Dom mladih Trebinje.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

Pravo Ljudski putuje… je inicijativa decentralizacije programa Pravo Ljudski Film Festivala, podržana od NED (Nacionalna fondacija za demokratiju iz Washingtona, DC), Fondacije Konrad Adenauer - Predstavništvo u BiH i Međunarodnog komiteta Crvenog križa.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.