sarajevo

Posljednje pripreme za početak 24. Sarajevo Film Festivala

05.08.2018.
u 19:07

Pet dana do početka 24. Sarajevo Film Festivala u tijeku su posljednje pripreme - ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a danas su postavljene i zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Telemach Festivalskoj ulici.

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 10. kolovoza filmom HLADNI RAT / COLD WAR Pawela Pawlikowskog, koji će simultano biti prikazan u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu Raiffeisen.

Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti oskarovac Pawlikowski, koji je za ovaj film osvojio nagradu za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu.

Još od samog početka puštanja u prodaju ulaznica za filmove ovogodišnjeg Festivala, vlada veliki interes publike. Tradicionalno je najveće zanimanje za noć otvaranja i zatvaranja, filmove iz Open Air programa, filmove takmičarskih sekcija, kao i druge programe Festivala.

Ukupno će biti prikazano 266 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 52 filma zabilježit će svjetske premijere, a 23 međunarodne.

Kupovina ulaznica možet se izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru, koji je otvoren svakim danom od 10.00 do 19.00 sati, a u vrijeme održavanja Festivala od 9.00 do 22.00 sata - priopćili su organizatori.

Ključne riječi
SFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije