Blues se vratio u grad

Počinje 19. Mostar Blues & Rock Festival

16.09.2021.
u 16:03

Mostar Blues & Rock Festival nastavlja se kroz svoje 19. izdanje. Ovaj festival koji već godinama dovodi najveća imena regionalne, europske i svjetske blues i rock scene, smješten na kartu najutjecajnijih blues festivala u Europi, sprema spektakularne dvije večeri posvećene kvalitetnom muziciranju.
Šest izvođača će se predstaviti na ovogodišnjem izdanju koje se održava 17. i 18. rujna u SC „Kantarevac“, u samom središtu Mostara.

"Upravo Mostarci će podignuti festivalsku zavjesu. Tribute To the Cure je mladi bend, stasali su u mostarskoj Rock školi, a podsjetit će nas na najslavnije dane ovog britanskog benda nastalog u zapadnom Sussexu", saopćava MBRF.
Nakon njih nastupit će američki autor hrvatskog porijekla, Yogi Lonich. Već za prvi album Metta je dobio nagradu Los Angeles Music Award’s, a praktično od tada i kreće njegov glazbeni uspon. Svakako treba spomenuti njegovu suradnju sa čuvenim Chris Cornellom.

Večer će zatvoriti Todd Sharpville, britanski gitarist, autor i pjevač, za čiji stil se može reći da je pod snažnim utjecajem iskonskog bluesa. Interesantno je da je i Todd nagrađen za glazbeni prvijenac Touch of Your Love (Red Lightnin'), nagradom "Best Album" in 1994 in the British Blues Connection awards.

"Drugi festivalski dan će početi sa ugođajem Mississippija, kojeg na akustici donosi američki glazbenik Andy Gilligan. Slijedi provjereni bend iskusnih glazbenika Malter Ego, a onda nezadrživi, britki, neuništivi, Partibrejkersi koji odavno uživaju status legendi na ovim prostorima", kaže Mili Tiro, organizator i direktor Festivala.

Ulaz na obje večeri festivala je besplatan, a detaljan program možete pratiti na službenoj stranici.

U proteklim izdanjima Mostar Blues & Rock Festival je predstavio velika glazbena imena kao što su: Ten Years After, Coco Montoya, Ana Popović, Big Brother & The Holding Company, Sugar Blue, Snowy White, Dr. Feelgood, Tito & Tarantula, Deborah Coleman, Danny Shephard, Doyle Bramhall II, a od regionalnih nastupali su: Majke, Partibrejkersi, Dado Topić & Telephone Blues Band, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Vlatko Stefanovski, Yu Grupa i drugi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije