SARAJEVO

Otvorena izložba 'Okvir jednog iskustva' Nade Rudan

24.06.2022.
u 20:48

Prva samostalna izložba “Okvir jednog iskustva” Nade Rudan, koja za nekoliko dana puni 100 godina otvorena je večeras u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu. 

Nada je slikarka amaterka, a kist je prvi put uzela u ruke u svojoj 87. godini. Nakon što joj je suprug preminuo u devedesetoj godini, 1999. godine, Nada sve više vremena provodi posjećujući djecu, pa je tako počela putovati po svijetu: od Havaja, SAD-a i svih europskih zemalja, Jerusalema, a jedini kontinent koji još uvijek nije posjetila je Australija.

Kako bi prekratila vrijeme i na nagovor svoje kćerke, ova energična i fascinantna žena u 87. godini života prvi put uzima kist u ruke i samouka, ali talentirana počinje slikati.

Od tada do danas naslikala je bezbroj slika, najradije koristi tehniku akrilnih boja, ali se okušala i u grafici i mozaiku.

Nada Rudan je naglasila da je u bašti Muzeja predstavljen samo mali dio njenih radova, a ima ih kaže za još jednu izložbu. Dodaje da nema nekog posebnog recepta kako doživjeti stotu.

 - Za dugovječnost je najvažnija glava. Kakve su nam misli takav nam je život. Za nekoliko dana krećem na more gdje ću proslaviti svoj stoti rođendan - kazala je Nada.

Organizator izložbe je Nadina unuka, poznata TV voditeljica Brankica Rudan, uz pomoć Općine Centar.

- Radove moje bake sam objavljivala na društvenim mrežama i kad sam shvatila koliko to uveseljava ljude, koliko ih čini sretnim, odlučila sam da joj moram organizirati izložbu kao poklon za stoti rođendan. Danas su došli brojni prijatelji, rodbina, poznanici, moje kolege i presretna sam zbog svoje bake - kazala je Brankica Rudan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije