Naslovnica Kultura

Otvorena izložba foto-portreta Marina Čilića i Ivana Dodiga

14. prosinca 2018. u 08:39 0 komentara 278 prikaza
Foto: Stojan Lasić
Pogledajte galeriju 1/5

Galerija Aluminij ovogodišnju izlagačku sezonu zaključila je nesvakidanjim spojem umjetnosti i športa, i to onoga koji je netom posjeo Hrvatsku na svjetski tron.

Izložba Asovi u objektivu Mostarcima je predočila rad svjetski cijenjene profesionalne športske fotografkinje Gordane Dane Anders, kroz 30 vrhunskih foto-portreta teniskih zvijezda Marina Čilića i Ivana Dodiga, u nekim od najbitnijih i najdinamičnijih trenutaka njihovih karijera, piše Hercegovina.info.

Inače, Dana je Anders rođena u Zadru (RH) 1950. godine, u novinarstvu je od 1968. a športskom se fotografijom, najvećma na teniskim terenima, bavi od 1979. godine. Godinama prati najveće teniske turnire, te objavljuje u više uglednih tiskovina i značajnih športskih publikacija. Imala je dosad niz samostalnih i skupnih izložbi, dobitnicom je više nagrada i priznanja.

Članicom je Njemačkoga novinarskog društva (DJV) i Zbora fotoreportera Hrvatske. Tijekom Domovinskoga rata i poslije njega, vodila je humanitarnu organizaciju Pomoć djeci u ratu (Hilfe für Kinder im Krig), za što su joj dodijeljene: Povelja predsjednika Republike Hrvatske i Medalja za zasluge za narod Republike Njemačke. Živi i djeluje u Hamburgu (Njemačka).

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.