Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Otvorena izložba Drugog međunarodnog trijenala grafike Livno

26. veljače 2021. u 15:09 0 komentara 56 prikaza
Foto: Jabuka TV

Postavka Drugog međunarodnog trijenala grafike Livno ovog tjedna gostuje u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu.
Izložba Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima otvorena je u četvrtak, 25. veljače, a otvorenom ju je proglasio predsjednik GV Grada Široki Brijeg Vinko Topić, piše portal Jabuka.tv.

Nastavak je to uspješne suradnje između dva franjevačka muzeja u cilju promocije i populariziranja grafičke produkcije i nove grafičke smotre u Bosni i Hercegovini koja je važan iskorak u kontekstu suvremene likovne scene.

Na izložbi u Širokom Brijegu predstavljena su djela koja su umjetnici iz 30 zemalja svijeta darovali Franjevačkoj galeriji i muzeju Gorica-Livno.

Unatoč pandemiji koronavirusa u Livnu su prošle godine izlagala 73 umjetnika iz 34 zemlje svijeta.

 | Autor :
Pristigli radovi na 2. međunarodni trijenale grafike Livno svjedoče kako se propitkivanjem tradicionalnog medija još uvijek mogu donijeti vitalna promišljanja, a istovremeno kako on u kombinaciji sa suvremenim medijem može biti vrlo poticajan u novim vizualnim istraživanjima što pridonosi uvijek aktivnom, plodonosnom i inspirativnom stvaralačkom ozračju.

Međunarodni trijenale grafike Livno je pozitivna kulturno-umjetnička inicijativa koju je 2017. godine pokrenuo Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno, kako bi uspostavio platformu koja će promovirati vrijedno grafičko nasljeđe i domaću aktualnu grafičku produkciju u zemlji i svijetu. Ovim projektom je poboljšana međunarodna kulturna suradnja i ostvarena promocija bosanskohercegovačke umjetnosti u međunarodnim krugovima.

Izložba u Širokom Brijegu bit će otvorena do 6. travnja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.