U Galeriji kraljice Katarine Kosače

Otvaranje izložbe 'Poezija u drvetu' kipara Ive Nedića u srijedu u Mostaru

18.09.2023.
u 16:20

Otvorenje izložbe akademskog kipara Ive Nedića "Poezija u drvetu" održat će se u srijedu, 20. rujna, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

"(...) Skulpture Ive Nedića maestralne su skladbe oblika i forme pune svjetlosti i ljepote u ritmu svjetla i sjene, čiste su to simfonije u drvetu, njegovom primarnom materijalu u kom se izražava. Drvo je instrument njegove duše i bila. Uz kamen i bjelokost, drvo je materijal od kog se oduzima od površine volumena i umjetničkog djela, još davno od Aristotela nalazimo zapis ''…kao da je oblik bio zarobljen, utopljen u masu a kipar ga je oslobodio odstranjujući suvišnu, vanjsku oblogu…'', napisao je, uz ostalo, Ivica Gabrić.

Ivo Nedić rođen je 1961. godine. Završio je školu primijenjene umjetnosti u Sarajevu. Akademiju likovne umjetnosti u Zagrebu. Do sada je imao pet zajedničkih izložbi i tri samostalne. Živi u Novom Selu kod Bosanskog Šamca. Cijeli život se bavi isključivo kiparstvom.

Izložba ostaje otvorena do 7. listopada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije