Festival komedije

Osamnaesta “Mostarska liska” od 28. svibnja do 2. lipnja

26.01.2021.
u 11:44

18. Međunarodni festival komedije "Mostarska liska", koji organizira Narodno pozorište u  Mostaru, bit će održan od 28. svibnja do 2. lipnja 2021. godine.

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na 18. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“.

Pravo prijave imaju sva profesionalna kazališta, kazališne trupe i ostale organizacijske forme profesionalne kazališne produkcije koje su producirale predstavu komediografskog žanra u razdoblju od 1.1.2018. godine pa do dana isteka roka za prijave.

Nagrade Festivala dodjeljuje Stručni žiri, i to: 

Veliku lisku – Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini; 

Veliku lisku – nagradu za najboljeg glumca Festivala; 

Veliku lisku – nagradu za najbolju glumicu Festivala; 

Veliku lisku/plaketu Ahmet Obradović – nagradu za najbolju režiju. 

Stručni žiri nakon svake izvedene predstave u konkurenciji Festivala, dodjeljuje i Malu lisku – nagradu za najboljeg glumca ili glumicu večeri. Nagradu za najbolju predstavu dodjeljuje i Žiri publike te Žiri medija. Rok za prijave na 18. “Mostarsku lisku” traje do 15. ožujka 2021. godine. 

Pravila i obrazac za prijave objavljeni su na web stranici Narodnog pozorišta Mostar, www.npm.ba. 

Podsjećamo, Veliku lisku - Grand Prix Festivala, nagradu za najbolju predstavu u cjelini na 17. Međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska" Stručni žiri je dodijelio predstavi "Identitluk", koja je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara, u režiji Tanje Miletić Oručević.

Veliku lisku, nagradu za najbolju glumicu Festivala osvojila je Ajla Hamzić za nastup u predstavi „Identitluk“, dok je Veliku lisku, nagradu za najboljeg glumca Festivala osvojio Emir Hadžihafizbegović za ulogu u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?