TUŽNA VIJEST

Od posljedica koronavirusa preminula poznata hrvatska glumica Đurđa Ivezić

Privatna arhiva
11.12.2020.
u 18:56

Ipak svima je prirasla srcu dajući glas „Calimeru“ izgovarajući „To je prava nepravda!“

Od posljedica koronavirusa u zagrebačkoj Novoj bolnici preminula je hrvatska kazališna, televizijska i filmska glumica Đurđa Ivezić. Preminula je u 84. godini života.

Bila je divna majka dviju kćeri i baka četvero unučadi kojima se potpuno posvetila nakon aktivnog glumačkog angažmana. Biti će pamćena po brojnim televizijskim ulogama kao što su „Smogovci“, „Vrijeme ratno i poratno“, „Ljubav na bračni način“, kao i filmskim ulogama kao Alma Novak u „H8“, kao Anni u „Čovik od Svita“ i mnogim drugima.

Ipak svima je prirasla srcu dajući glas „Calimeru“ izgovarajući „To je prava nepravda!“. Mnogim crtanim likovima udahnula je dušu: kao Betty Kremenko u „Obitelj Kremensko“ , „Štrumpfovima“, Bakica u „Silvesrtrovim i Čičijevim tajnama“ te „Letećim medjvedićima“.  

Cijeli svoj životni vijek kao glumica provela je u matičnom kazalištu Komedija briljirajući u predstavama „Dundo Maroje“, „OK“, „Guslač na krovu“, “Jalta Jalta”, “Priča sa zapadne strane" i drugima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije